Drugi športi

Krimovke v zadnjih minutah do remija

Ljubljana, 29. 10. 2011 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. krogu evropske lige prvakinj (skupina B) v gosteh igrale neodločeno 28:28 proti Viborgu.

Izbranke Toneta Tislja so na Danskem, kamor so pripotovale na dan tekme, pokazale dva različna obraza. Zelo slabega v prvem in precej boljšega v drugem polčasu. Prav po zaslugi slednjega so se lahko na koncu še kako veselile točke, saj so bile vmes že v izgubljenem položaju. Zaostajale so namreč že za devet golov. Krim ima po štirih tekmah pet točk in je drugi na lestvici skupine B.

Tiselj je tekmo začel s standardno postavo, z Jeleno Grubišić v vratih, Tamaro Mavsar in Kristino Bille-Hansen na krilih, Ljudmilo Bodnjevo kot krožno napadalko ter Andreo Penezić, Kristino Franić in Ibolyo Mehlmann na zunanjih položajih. Toda ta se ni izkazala. Danke so s čvrsto obrambo z globokimi "izleti" na Krimove zunanje igralke in razpoloženo vratarko Christino Pedersen povsem razorožile gostujoči napad, same pa pridno polnile mrežo na drugi strani.

V peti minuti je Viborg vodil s 3:0, nakar je Mehlmannovo v napadu zamenjala Gorica Ačimović, strelka prvega Krimovega gola na tekmi. A do njega je prišlo šele v 13. minuti in pri zaostanku z 0:7. Danke so tako krimovkam skoraj identično vrnile za tisti znameniti začetek s prve medsebojne tekme (Ljubljančanke so takrat povedle z 10:0). Niti prvi gol pa gostij ni prebudil.

Tone Tiselj
Tone Tiselj FOTO: Damjan Žibert

Še naprej so zapravljale žoge v napadu, ob tem pa je še Pedersenova zbrala kar 15 obramb v prvem polčasu, zato zanesljivo vodstvo domačink nikakor ni bilo presenetljivo. Največjo prednost v prvem delu si je Viborg priigral v 29. minuti, ko je Maria Fisker s četrtim golom zapored zadela za 16:7.

Že v 33. minuti je svojo tretjo dvominutno kazen dobila Andrea Šerić, pomemben člen Krimove obrambe, kar je napovedovalo vse prej kot ugoden razplet za ljubljansko ekipo. Toda ta se ni dala, z delnim izidom 4:0 je v 37. minuti znižala zaostanek na vsega tri gole (15:18) in povrnila upanje svojim navijačem (kakšnih 40 jih je tudi pripotovalo na tekmo).

Ko je Bodnjeva v 44. minuti zadela za 21:22, je dišalo po popolnem preobratu, tudi zaradi dejstva, da so krimovke veliko bolje zaigrale v obrambi, v napadu pa bile razpoložene, v teh trenutkih predvsem Mehlmannmova in posebej Ačimovićeva. V 45. in 48. minuti so imele gostje dve priložnosti za izenačenje, toda teh jim ni uspelo uspešno končati, v 55. minuti pa je Bille-Hansnova vendarle poravnala izid in poskrbela za dramatično končnico.

V 58. minuti so slovenske prvakinje prvič na tekmi povedle, ko je Mehlmannova poskrbela za 28:27, takoj zatem je Johanna Ahlm na drugi strani zapravila Viborgov napad, a tega krimovke niso znale kaznovati, za nameček pa je Mehlmannova dobila še dvominutno kazen. Pol minute pred koncem je Viborg izenačil na 28:28, obe ekipi pa sta imeli še po en napad, a ga nobena ni uspešno končala, tako da se je obračun končal brez zmagovalca.

Izid:
Viborg - Krim Mercator 28:28 (16:9)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LRajh
02. 11. 2011 18.33
BRAVO KRIM škoda le da niste na koncu uspele zmagati
suta.typer
30. 10. 2011 00.41
čestitke za zelo pomembno točko v gosteh
meglic91
29. 10. 2011 21.27