Drugi športi

Krimovke v gosteh razbile poljski Vistal in ujele vodilni ekipi skupine

Varšava, 25. 10. 2017 20.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v tretjem krogu Lige prvakinj v gosteh premagale poljske nasprotnice Vistal Gdynio (29:19) in se na lestvici skupine A izenačile z vodilnima CSM Bukarešto in Nykoebingom. Po dolgem času je zaigrala tudi povratnica po poškodbi Elizabeth Omoregie.

Krimovke se z gostovanja vračajo s polnim paketom točk.
Krimovke se z gostovanja vračajo s polnim paketom točk. FOTO: Aljoša Kravanja

Krimovke so na Poljskem prišle do tako želene zmage, ki jim na široko odpira vrata v glavni del Lige prvakinj. Če so bile Poljakinje še enakovredne v prvem polčasu, pa so igralke trenerja Uroša Bregarja v prvi polovici drugega dela pobegnile na praktično neulovljivo razliko. Ekipi sta tekmo začeli precej raztreseno s številnimi zgrešenimi poskusi. Ljubljančanke so prvič na tekmi za dva gola povedle v 18. minuti, ko je Olga Perederij zadela za 8:6. Toda Poljakinje so že pet minut pozneje spet poravnale izid, gostje, pri katerih je po dolgem času zaigrala povratnica po poškodbi Elizabeth Omoregie, pa so v drugi polčas vstopile z zadetkom naskoka. Polona Barič je takoj v drugem delu krimovke spet popeljala do dveh zadetkov prednosti (12:10), ista igralka pa je v 33. minuti zadela še za 13:10. Številne napake domačih v napadu so gostje izkoristile še za povečanje vodstva, Perederijeva je v 35. minuti prednost povečala na 14:10.

Po kar nekaj zapravljenih priložnostih za še izdatnejši naskok pa je za novo najvišjo prednost Krima v 40. minuti zadela Aneja Beganović. Ljubljančanke, ki so v teh minutah povsem prevladovale, so v 43. minute unovčile še protinapad za nov najvišji naskok, spet se je med strelke vpisala Barićeva in tako Krim popeljala do odločilne prednosti za želeno zmago. Ko je malce zatem zadela še Nina Zulić za 20:13, je bilo dvomov o zmagi slovenskih prvakinj praktično konec. Ana Abina je v 51. minuti le še potrdila novi točki z golom za 23:15, nova najvišja prednost pa je v 52. minuti znašala že devet zadetkov po novem golu Abine. Najvišja prednost na tekmi je znašala deset golov.

Izid 3. kroga skupinskega dela Lige prvakinj:

Vistal Gdynia ‒ Krim Mercator 19:29 (10:11)
* Športna dvorana Widowiskowa, sodnika: Herczeg in Südl (oba Madžarska).
* Gdynia: Kaminska, Gapska, Janiszewska 4 (2), Kordowiecka, Pekala 1, Stanulewicz 1, Zych 1, Kozlowska 3, Gutkowska, Kowalczyk, Slwinska, Matieli Machado 1, Szarawaga 5, Kulwinska, Uscinowicz 3, Blaszkowska.
* Krim Mercator: Marinček, Stefainišin, Benko 2, Abina 4, Barić 6, Beganović 2, Stanko 2 (1), Omoregie 2, Zulić 2, Koren 1, Gregorc, Adler 1, Tsakalou 2, Amon 2, Perederij 3, Despotović.
* Sedemmetrovke: Gdynia 4 (2), Krim Mercator 1 (1).
* Izključitve: Gdynia 6, Krim Mercator 4 minute.
* Rdeči karton: /.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.