Drugi športi

Krimovke s pričakovanim porazom na Madžarskem sklenile sezono v ligi prvakinj

Györ, 10. 03. 2018 21.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so na zadnji tekmi glavnega dela lige prvakinj na zahtevnem gostovanju pri madžarskem Györu pričakovano vknjižile poraz s 25:34 in tako sklenile sezono v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Želena točka, ki bi ob sanjskem razpletu drugih tekem v skupini krimovkam prinesla napredovanje v četrtfinale, je bila bolj pobožna želja Ljubljančank kot realnost.

Ljubljančanke so se zavedale, da bo do želene točke na Madžarskem težko priti. Čeprav je bil začetek obetaven, pa so favorizirane gostiteljice relativno hitro stvari postavile na svoje mesto in Krimu niso dopustile kakšnega presenečenja. Györ bo tako igral v četrtfinalu lige prvakinj, Krim pa se poslavlja od tekmovanja.

Krimovke so tekmo odlično začele in z zadetki Olge Perederij, Alje Koren in Anete Benko v peti minuti vodile s 3:0. Naslednjih pet minut je pripadlo favoritinjam z Madžarske, ki so v deseti minuti prvič izenačile. V vratih Krima je bila razpoložena Miša Marinček - v 15. minuti je tudi ona zadela čez celo igrišče - ni pa mogla preprečiti prvega vodstva domačink v 17. minuti (7:6).

Krimovke so pričakovano zabeležile poraz pri favoriziranem Györu.
Krimovke so pričakovano zabeležile poraz pri favoriziranem Györu. FOTO: Miro Majcen

Gostje so nato korak s tekmicami držale nekje do 22. minute, ko je bilo še 10:10, zatem pa so gostiteljice dosegle pet zadetkov zapored in pobegnile na 15:10. Prednost petih zadetkov so evropske prvakinje prenesle tudi v drugi polčas.

V nadaljevanju Madžarke kaznovale vsako ljubljansko napako
V tem so Madžarke hitro še povečale prednost, v 32. minuti je razigrana Stine Bredal Oftedal zadela že za 19:12 in tako praktično odločila tekmo. V nadaljevanju so Madžarke brez posebnih težav vztrajale v zanesljivem vodstvu, je pa v 42. minuti Marinčkova z novim zadetkom čez celo igrišče krimovke približala na 19:23.

Takoj zatem so imele gostje dve priložnosti da še bolj znižajo zaostanek, a so oba svoja napada zapravile. To pa so izkušene gostiteljice kaznovale, v 47. minuti so povedle že s 26:19, minuto pozneje pa je bila razlika že osem zadetkov (27:19), tako da so se razblinili še zadnji dvomi o zmagovalcu. Največja prednost je bila 33:24 oziroma končnih 34:25.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.