Drugi športi

VIDEO: Krimovke s porazom proti Ladi končale z evropskimi nastopi

Ljubljana, 09. 04. 2016 18.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometašice Krima Mercatorja so na povratni polfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalk izgubile proti ruski Ladi Toljati (22:27) in izpadle iz tekmovanja. Rusinje so na prvi tekmi zmagale z 28:24 in se z dvema zmaga uvrstile v finale tega tekmovanja.

Krim je na povratni tekmi čakala težka naloga, nadoknaditi štiri zadetke minusa s prve tekme. Ključ za to naj bi bila čvrsta obramba in predvsem ustavitev Irine Bliznove in Darje Dimitrijeve. A nič od tega se ni uresničilo, tako da gladko napredovanje Lade v finale ni bilo presenečenje. Kakovostna razlika je bila očitna, razlika v zadetkih pa dokaj realen pokazatelj tega.

Tekma se ni dobro začela za domačo ekipo. Rusinje so igrale čvrsto v obrambi, Krimu posledično ni uspelo odigrati želenih akcij. Če so Ljubljančanke že prišle do strela, je žoga končala v bloku ali v okvirju gola. Prvi zadetek za domače je šele v osmi minuti dosegla Mirjeta Bajramoska. A takrat je le zmanjšala zaostanek na 1:4, saj so na drugi strani najboljše Ladine igralke že pridno tresle mrežo Sergeje Stefanišin. V deveti minuti je bilo že 6:1 za Rusinje, pri katerih je trikrat zadela Darja Dimitrijeva, svoje sta dodali tudi Irina Bliznova in Olga Akopjan, ki je malce pozneje zadela že za 8:2.

Ob dodatnih štirih zadetkih zaostanka s prve tekme je že po dobrih desetih minutah povratne tekme tako že kazalo, kdo bo prvi finalist tekmovanja. Trener Krima Uroš Bregar z obrambo, ki naj bi bila ključ do uspeha, ni bil zadovoljen, hitro je med vratnici poslal tudi Mišo Marinček. Napad pa prav tako ni stekel, posledično se je prednost gostij le povečevala. Darja Samohina je v 16. minuti prednost povečala že na 10:3, Bliznova pa v 20. minuti na 12:4. Do konca polčasa so gostiteljice nekoliko zmanjšale zaostanek, predvsem po zaslugi nekaj izvrstnih obramb Marinčkove, a skupna razlika je bila vendarle prevelik zalogaj tudi za preostalih 30 minut.

Sprva so domače še znižale zaostanek na 12:15, a Rusinje so brez posebnih težav - kljub nekaj prebliskom domače ekipe - tekmice držale na varni razdalji in se zanesljivo prebile v finale, kjer jih čaka boljši iz dvoboja med Issyjem iz Pariza in Tvisom Holstebrojem. Tamara Mavsar je bila prva strelka Krima s sedmimi goli, pri Rusinjah je bila najbolj učinkovita Darja Samohina (8 golov). Razpoložena je bila tudi vratarka Krima Miša Marinček, ki je ubranila 19 strelov.

Trener Krima Uroš Bregar je po tekmi povedal: "Res je, da je bila Lada danes močnejša še za Olgo Akopjan, čeprav je tudi njihova klop zelo dobra. Ko igraš proti zunanji liniji Akopjan-Bliznova-Dimitrijeva, ki igra najboljši rokomet, je pa kakovost na njihovi strani. Mi smo jih poskušali ustaviti, a je bila pač razlika prevelika. Naredili smo preveč neizsiljenih napak, v nekaj pa so nas prisilili tekmeci. Vedel sem, pa ne obsojam, da je ključ naša zunanja linija, predvsem Mirjeta Bajramoska. A njo so dobro ustavili, zato smo iskali druge rešitve. Imeli smo tudi težave s srednjo zunanjo igralko, rešitev pa našli v Tamari Mavsar, ki je igrala dobro. Ampak če bi danes analizirali in prešteli gole z devetih metrov, bi opazili res veliko razliko med ekipama. Razočarani smo, ker smo se s porazom poslovili od navijačev, ampak danes je zmagala kakovost."

Tamara Mavsar
Tamara Mavsar FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Krim Mercator - Lada Toljati 22:27 (9:13)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.