Drugi športi

VIDEO: Krimovke rešujejo sezono: bodoče slovenske podprvakinje po finale PPZ

Ljubljana, 07. 04. 2016 13.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./M.F./Ž.L./STA
Komentarji
1

Rokometašice Krima Mercatorja čaka povratna tekma polfinala pokala pokalnih zmagovalk proti Ladi Toljati. Ljubljančanke so v Rusiji izgubile s 24:28, tako da jih čaka težko delo. Kot pravi trener Krima Uroš Bregar, jih do želenega uspeha vodi čvrsta obramba.

Krimovke so v Rusiji večino tekme pustile dober vtis, a črne minute v drugem polčasu so jih stale ugodnejšega razpleta.

Krimovke so doživele hladen tuš v državnem prvenstvu. Na sporedu je bil bržčas odločilen obračun za naslov prvaka. Krimu bi pomagala zmaga Mlinotesta proti Zagorju v Ajdovščini, a so se dveh pomembnih točk veselile Zagorjanke, ki so tako teoretično že osvojile naslov in si na papirju zagotovile igranje v Ligi prvakinj.
"Glede na to, da smo v Rusiji odigrali zelo dober prvi polčas, smo se vrnili z mešanimi občutki. Še v 33., 34. minuti smo vodili za dva zadetka, nato pa se nam je zgodil padec, ki so ga domače unovčile za vodstvo tudi z osmimi zadetki. Poskusili bomo narediti vse, da te luknje ne bo na povratni tekmi oziroma da bomo igrali po našem ritmu, da bomo počasi delali razliko in se uvrstili v finale," pravi Uroš Bregar. Kot pravi Krimov strateg, za padec v igri ni bila kriva fizična pripravljenost. "Fizična moč ni bila težava. Odkar sem prišel, igramo evropske tekme z do osmimi igralkami. Vem, da so dobro pripravljene. Smo pa malo presenetili Rusinje, ki niso pričakovale tako močnega odpora. A v tistih 20 minutah je prišla do izraza njihova individualna kakovost, predvsem Irine Bliznove in Darje Dimitrijeve. Z njima smo imeli več težav, naredili veliko neizsiljenih napak ob igri z igralko manj, s tem pa smo tekmicam omogočili protinapade. Fizična priprava pa ni problematična, saj smo se po zaostanku z osmimi goli vendarle vrnili na le minus štiri," je prepričan Bregar, ki je razkril še ključ do potencialnega uspeha.

Tamara Mavsar bo največje orožje krimovk proti Rusinjam.
Tamara Mavsar bo največje orožje krimovk proti Rusinjam. FOTO: Damjan Žibert
"Čestitke Zagorju. Vse kaže, da bomo končali na drugem mestu državnega prvenstva. Kakšni bodo koraki naprej, finančni in strateški načrt, pa bo dorečeno v dneh po sobotni tekmi. Vstopnico za Evropo imamo, na kakšen način bomo nadaljevali, pa bomo obvestili, ko bodo odločitve sprejete," pravi članica izvršilnega odbora kluba Deja Doler Ivanović.

"Res je težko z Lado igrati vseh 60 minut, tako da tudi na povratni tekmi ne bomo divjali. Izid je bil 28:24, torej če želimo napredovati, jim ne smemo pustiti več kot 24 zadetkov. Tako bomo vse stavili v obrambo, se borili in poskusili zaustaviti ti dve ključni igralki. Ne bo lahko, ampak vse bomo naredili, da nam bo uspelo," zaključuje Bregar, ki poudarja, da dekleta dobro vadijo in da nima nobenih težav z zdravjem svojih varovank.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fedr?k
07. 04. 2016 18.21
Tudi finale jim ne reši sezone, ker so zakockale državno prvenstvo, kar je prava katastrofa za klub.