Drugi športi

VIDEO: Krimovke pripravljene na veliki izziv: na Kodeljevem v lov po ligo prvakov

Ljubljana, 07. 09. 2016 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Rokometašice Krima Mercatorja bodo, kot same trdijo v napovedih, pripravljene in dobro razpoložene pričakale trenutno največji izziv. Že konec tedna bodo igrale kvalifikacijski turnir za nastop v ligi prvakinj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


V polfinalu kvalifikacij bodo igrale s slovaško ekipo Michalovce, dan pozneje pa z zmagovalkami dvoboja med poljskim Lublinom in italijanskim Conversanom. "Rekla bi, da smo res med prvimi začele sezono, že 25. julija, ker smo vedele, kako trdo delo nas čaka, da se moramo hitro zbrati in hitro pripraviti, ker bo prvi vrhunec že konec tedna. Vmes smo bile v Portorožu, kjer smo si zastavile za cilj, da osvojimo superpokal, kar je bilo izrednega pomena za nas, da končno pokažemo, da hočemo prevzeti nazaj primat v slovenskem rokometu, da hočemo osvojiti tudi državno prvenstvo, prav tako pokal. Seveda pa nam je vmesni cilj, da ponovno igramo v ligi prvakinj. Zato je ta naš turnir čez nekaj dni za nas zelo pomemben, upamo, da bodo to spoznali tudi naši navijači in nas prišli podpret v čim večjem številu, da se bomo s skupnimi močmi ponovno uvrstili v ligo prvakinj," je v pričakovanju prvega velikega vrhunca letošnjih preizkušenj povedala vratarka Miša Marinček, ki je po odhodu Tamare Mavsar prevzela kapetanski trak. "Po superpokalu smo že začele s pripravami na Michalovce. Naredili smo prve analize. Kar mi je uspelo pogledati, imajo dobro ekipo, slišala sem, da se one kar nadejajo uvrstitve v ligo prvakinj, okrepile so se, povišale proračun in upam, da jim bomo tukaj prekrižali načrte. Že s tem, ko smo organizirali ta turnir doma, smo pokazali, da imamo resne namene, zdaj je samo na nas, da to izpolnimo in zmagamo prvo tekmo. Druga ekipa pa? Mislim, da bo Lublin zmagal. Obe ekipi sta kakovostni, tako da bo potrebno tudi majčkeno sreče," je še poudarila Miša Marinček.

Krimovke čaka zahtevno delo na Kodeljevem.
Krimovke čaka zahtevno delo na Kodeljevem. FOTO: Miro Majcen
"Zagotovo je to eden naših največjih ciljev, glede na to, da nas čaka po dolgih letih prva sezona, ko bomo igrali kvalifikacije za ligo prvakinj. Želja in prioriteta kluba je, poleg domačih lovorik seveda, da se znova vrnemo v ligo prvakinj. Ekipe na kvalifikacijskem turnirju so zelo izenačene, sploh Michalovce kažejo dobro formo, tudi Lublin, ki je stalnica zadnjih treh let v ligi prvakinj, tako da bo zanimivo. Sigurno ne bo lahko, ampak verjamemo in si želimo, naredili bomo vse, da se vrnemo v ligo prvakinj. Glede na to, da smo se okrepili še s tremi zunanjimi igralkami, verjamem, da je naša moč v zunanjih igralkah, da bom lahko dobro rotiral igralke. Če se bo slučajno zgodila kakšna poškodba, da še vedno to ne bo tako velik hendikep, kakor je bil v preteklosti. Imamo tudi kakovostna pivota, kakovostne vratarke, mislim, da imamo dokaj kakovostno zasedbo. Je pa tudi to, da verjamemo vase. In to so te naše značilnosti, ki nas bodo vlekle naprej," je veliko mero optimizma predstavil Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja. So punce v formi, spočite, zdrave, "našpičene"? "Formo še pilimo. Imamo na voljo še nekaj dni, delamo še neke zaključke ..., ampak seveda, veste, kako je, vsaka igralka si želi igrati v ligi prvakinj, kar je v evropskem klubskem rokometu največ, seveda, da je prisotna velika želja. Moram potrkati, kar po glavi. Zaenkrat so vse zdrave. Upam in želim si, da jih bomo pripeljali do tekem na tem turnirju, da bodo vse v redu in nared," je sklenil Bregar.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert

Rokometašice ljubljanskega Krima Mercatorja, ki so se letos prvič po letu 1995 poslovile od naslova državnih prvakinj, naslov so osvojile Zagorjanke, so priložnost za prvo revanšo dobile že pred dnevi, ko so z zmago nad Zagorjem še tretjič zaporedoma postale zmagovalke slovenskega superpokala. Na tradicionalnem, že trinajstem turnirju v spomin na Vinka Kandijo, so osvojile drugo mesto. V tekmi za prvo mesto so v dvorani na Galjevici morale priznati premoč skopskega Vardarja.

Kvalifikacijski turnir za ligo prvakinj, polfinale, sobota:
Krim Mercator - Iuventa Michalovce (16.00)
Selgros Lublin - Indeco Conversano (18.30)

Nedelja:
Tekma za 3. mesto (14.00)

Finale (17.00)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šmajser1
07. 09. 2016 17.43
-1
Dalec so spravli klub veljaki! Nekoc strah in trepet v ligi prvakinj, danes le bleda senca....