Drugi športi

Krimovke iz Rusije s pričakovanim porazom

Rostov, 24. 10. 2015 16.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 2. krogu lige prvakinj v gosteh izgubile proti Rostovu Donu s 25:35 (12:16). Izbranke Marte Bon naslednja preizkušnja v tem tekmovanju čaka v petek, ko bodo v Stožicah gostile Larvik.

Tamara Mavsar (levo) je prispevala dva zadetka.
Tamara Mavsar (levo) je prispevala dva zadetka. FOTO: Damjan Žibert

Slovenske prvakinje so v Rusiji doživele še drugi poraz v tej sezoni lige prvakinj. Tako kot proti ekipi Baia Mare na prvi tekmi pa so mlade krimovke na trenutke pokazale všečno igro in dolgo - vsaj približno - držale korak s tekmicami. A te so po zaslugi izvrstnih Julije Managarove (devet golov) in Jekaterine Iline (osem golov) ter širokega nabora vrhunskih igralk vseeno brez posebnih težav prišle do zasluženih in pričakovanih dveh točk, saj so vodile od začetka do konca tekme.

Bonova je tekmo začela z Mišo Marinček v vratih, Tamaro Mavsar in Aljo Koren na krilih, Mirjeto Bajramosko, Marijo Obradović in Elizabeth Omoregie na zunanjih položajih ter mlado Anejo Beganović na položaju krožne napadalke, kjer je manjkala poškodovana Vesna Milanović-Litre. V prvem polčasu so bile Rusinje ves čas korak pred Ljubljančankami, ki pa se niso predale. Večino časa so držale stik s favorizirano rusko zasedbo, polno reprezentantk, v obrambi blokirale številne strele tekmic, ki so večinoma poskušale z zunanjih položajev, a vseeno je izstopala Jekaterina Ilina, ki je hitro dosegla šest zadetkov. Prav ona je svojo ekipo trikrat povedla v vodstvo s štirimi zadetki (8:4, 10:6, 14:10). So pa krimovke v tem delu igre brez posebnih težav prihajale do zaključnih strelov, po nekaj napakah, tudi zapravljenih protinapadih Krima, pa so Rusinje v 28. minuti prvič povedle za pet golov (16:11), ko je bila s sedmih metrov uspešna Ilina s svojim sedmim zadetkom.

Marta Bon.
Marta Bon. FOTO: Damjan Žibert

V drugi polčas so krimovke šle s štirimi zadetki minusa, približno takšna pa je bila razlika - ob precej enakomernem doseganju zadetkov obeh ekip - vse do izključitve Marije Obradović. Takrat, v 46. minuti, so domačinke prvič na tekmi povedle za šest zadetkov (28:22), zadela je Viktorija Borščenko, ki je bila uspešna tudi v 49. minuti za 29:22. Sledila je minuta odmora Bonove, toda ta ni več mogla spremeniti dejstva, da bo slavila ruska ekipa. Zato pa je Julija Managarova v 53. minuti poskrbela za novo najvišjo prednost Rostova, ko je zadela za 31:23, kar je bil že njen šesti zadetek v drugem polčasu in deveti na tekmi. Najvišjo razliko desetih zadetkov so si Rusinje priigrale prav ob koncu tekme.

Izid:
Rostov Don
- Krim Mercator 35:25 (16:12)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
24. 10. 2015 18.09
Dajte nehat.. Tale bonova bi ze morala vzdavnaj letet.
265004
24. 10. 2015 17.59
bonova pravi potrpljenje s to ekipo.Pol bosta pa dve igralki šli,bo pa drugo leto spet potrpljenje z naslednjo ekipo.Pol se bo pa spet kaj zamenjalo pa bo spet potrpljenej z naslednjo ekipo.V glavnem katastrofa od igre!!!!!!!