Drugi športi

Krimovke drugi del lige prvakinj začele s porazom

Ljubljana, 31. 01. 2015 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 1. krogu drugega dela lige prvakinj izgubile proti Thüringerju s 23:26. Krimovke bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo soboto, ko bodo gostovale pri Vardarju s Skopju.

Ljubljančanke so drugi del lige prvakinj začele s porazom, čeprav jim je nasproti stal tekmec, ki je v skupini 1 še najlažji. Po solidnem prvem polčasu so krimovke v drugem dosegle zgolj osem zadetkov ob številnih napakah v napadu, kar so gostje iz Nemčije znale kaznovati.

Alja Koren je dosegla osem golov.
Alja Koren je dosegla osem golov. FOTO: Damjan Žibert

Trenerka Marta Bon je tekmo začela s Sergejo Stefanišin v vratih, Manco Jurič na položaju krožne napadalke, Tamaro Mavsar in Aljo Koren na krilih ter Alison Pineau, Elizabeth Omoregie in Mirjeto Bajramosko na zunanjih položajih, pozneje pa kot običajno opravila veliko menjav.

Ekipi sta v prvem polčasu bili precej enakovredno bitko, ki je bila sicer precej raztrgana z veliko napakami, v nekaj akcijah pa je bilo očitno tudi to, da odmevna Krimova okrepitev Pineau še ni prav uigrana z ekipo.

Kljub temu so bile Ljubljančanke tiste, ki so večino časa narekovale ritem, bile v rahli prednosti, največjo so imele v deseti minuti po zadetku Omoregiejeve za 6:3. Nemke pa jim niso dopustile, da bi se oddaljile, bile so ves čas blizu, eden ključnih elementov, da so domače na glavni odmor nesle dva zadetka prednosti, pa je bila obramba na čelu s Sergejo Stefanišin.

Tudi v drugem polčasu, ko je priložnost med vratnicama dobila Miša Marinček, se je nadaljevala igra številnih napak na eni in drugi strani, rezultatsko pa so bile domače ves čas rahlo v ospredju. Tudi neizdelani meti in vratarka Jana Krause so Krimu preprečevale kakšen resnejši pobeg, še več, v 41. minuti so gostje izid znova poravnale (18:18), dve minuti pozneje pa povedle.

Ko je v 46. minuti Sonja Frey povišala vodstvo gostij na 21:18, je Bonova zahtevala minuto odmora. Igra v napadu nikakor ni stekla niti po tem posegu ljubljanske strateginje, Nemke so držale razliko dveh, treh zadetkov, v 57. minuti pa je Korenova po protinapadu vzbudila upe po ugodnem razpletu, ko je zadela za 23:24. Toda to se niti po novi minuti odmora ni zgodilo. Nadja Nadgornaja je pol minute pred koncem zadela za 26:23 in odločila tekmo.

Izid:

Krim Mercator - Thüringer 23:26 (15:13)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.