Drugi športi

Krimovke drago prodale kožo v Larviku

Larvik, 07. 11. 2015 20.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v današnji tekmi četrtega kroga evropske lige prvakinj v gosteh izgubile proti norveškemu Larviku z 28:32 (15:17).

Mavsarjeva je dosegla sedem zadetkov.
Mavsarjeva je dosegla sedem zadetkov. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanske rokometašice so v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini doživele že četrti poraz. Drugič v tednu dni so jih ukanile skandinavske tekmice, po ljubljanskem visokem porazu z 21:37 so krimovke danes v Larviku prikazale veliko boljšo predstavo in klonile le za štiri zadetke. Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri romunski zasedbi Baia Mare, tekma pa se bo v soboto, 14. novembra, začela ob 18. uri.

Izbranke Marte Bon v tej sezoni niso ravno konkurenčne evropskim tekmicam. Ob tem imajo silne težave s poškodbami, v Larvik pa poleg Vesne Milanović-Litre in Lare Hrnčič nista dopotovali niti Mirela Bajramoska in Aneja Beganović. A ljubljanske rokometašice so na današnji tekmi proti uveljavljenimi norveškimi tekmicami in zmagovalkami lige prvakinj v sezoni 2010/11 dobro premagale kadrovske težave, v Skandinaviji so igrale srčno in pogumno ter doživele znosen poraz.

Ljubljančanke so v prvem polčasu prikazale najboljšo predstavo v tej sezoni. Vseskozi so držale korak z absolutnimi favoritinjami tega dvoboja, še več, v nekaterih obdobjih tekme so jih celo povsem zasenčile. Obe ekipi sta več pozornosti namenili igri v napadu, manj obrambi, v teh okoliščinah pa so se krimovke sijajno znašle in si v 18. minuti celo priigrale štiri gole prednosti (13:9).

Krimovke so se dobro upirale favoriziranim rokometašicam Larvika.
Krimovke so se dobro upirale favoriziranim rokometašicam Larvika. FOTO: Damjan Žibert

V naslednjih dveh minutah niso izkoristile številčne prednosti na igrišču ob izključitvi Amande Kurtović, temveč so prejele kar dva gola. Norvežanke so Ljubljančanke ujele v 26. minuti in izenačile na 15:15, slovenske prvakinje pa so na velik odmor odšle z zaostankom dveh golov (15:17). V drugem polčasu so se borile po svojih najboljših močeh. Še v 37. minuti je bilo izenačeno (20:20), v zadnji tretjini tekme pa so Skandinavke uveljavile večjo izbiro igralk in slovenskim prvakinjam prizadejale četrti poraz v nizu v ligi prvakinj. V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Elizabeth Omoregie z devetimi goli, Tamara Mavsar pa je dosegla sedem zadetkov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DohtarSLO
08. 11. 2015 06.46