Drugi športi

Krimovke do prve lovorike v sezoni

Ljubljana, 10. 09. 2017 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Državne, pokalne in Superpokalne prvakinje minule sezone, rokometašice Krima Mercatorja, so tudi v novo sezono vstopile na najboljši možen način. Z visoko zmago proti celjski ekipi Z’dežele (34:21) so osvojile še četrto superpokalno lovoriko.

Krimovke so osvojile prvo letošnjo lovoriko.
Krimovke so osvojile prvo letošnjo lovoriko. FOTO: Miro Majcen

Prvo uradno tekmo so na parketu dvorane v Hrpeljah začele Lamprini Tsakalou, Olga Perederiy, Alja Koren, Polona Barič, Tjaša Stanko, Aneta Benko in v vratih Miša Marinček. Celjanke, ki so v superpokalu nastopile prvič, so priključek držale vse do rezultata 9:9, po katerem so ljubljanske rokometašice prvič ušle in začele pohod k četrti lovoriki. Zadnjih deset minut prvega polčasa je minilo ob delnemu rezultatu 8:2, ki je Krimovkam ob polčasu prinesel prednost 17:11. Ob polčasu se je Rokometna zveza spomnila tudi na najboljše iz minule sezone. Miša Marinček je dobila priznanje za najboljšo vratarko, Tjaša Stanko pa za najboljšo igralko in strelko. Deja Doler Ivanović je prevzela nagrado za najboljše delo z mladimi. Krimov trener Uroš Bregar je priložnost za igro ponudil vsem rokometašicam, ki so v drugem polčasu popolnoma umirile nasprotnice in z višanjem razlike poskrbele, da bo v vitrini pristala še četrta superpokalna lovorika. Semafor se je po uri tekme ustavil pri rezultatu 34:21.

Aneta Benko, Ines Amon in Nina Zulić so dosegle po šest zadetkov, Polona Barič in Tjaša Stanko sta dodali še po štiri. 

Izid, 4. super pokal:
RK Krim Mercator : ŽRK Z'dežele 34:21 (17:11)
RK Krim Mercator: Benko 6, Zulić 6, Amon 6, Barič 4, Stanko 4, Adler 2, Tsakalou 2, Perederiy 2, Abina 1, Beganović 1.
ŽRK Z'dežele: Čerenjak 6, Hrnčič 4, Kodele 4, Trobas 2, Vrček 2, Pišek 2, Regner 1.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.