Drugi športi

Krim dolgo iskal in končno našel: Anđela Janjušević okrepitev na položaju desne zunanje

Ljubljana, 21. 04. 2017 15.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so za prihodnjo sezono dobile novo okrepitev. V slovensko prestolnico poleti prihaja srbska reprezentantka Anđela Janjušević, 22-letna in 178 centimetrov visoka levičarka, ki igra na zunanjem položaju.

Janjuševićeva (z žogo) že več let nastopa za srbsko izbrano vrsto.
Janjuševićeva (z žogo) že več let nastopa za srbsko izbrano vrsto. FOTO: AP

Po nekajletnem iskanju je ljubljanski klub naposled v svoje vrste le pripeljal levoroko desno zunanjo rokometašico. Anđela Janjušević, ki je bila želja Krima Mercatorja že pred dvema letoma, je peta nova reprezentantka, ki bo v sezoni 2017/18 oblekla dres krimovk. Pred njo so sodelovanje s klubom sklenile Črnogorka Jelena Despotović, Ukrajinka Olga Perederij in slovenski rokometni asinji Tamara Mavsar ter Tjaša Stanko. Sodelovanje s klubom so podaljšali tudi trener Uroš Bregar, vratarki Miša Marinček in Amra Pandžić, Aneta Benko, Elizabeth Omoregie in Alja Koren. Janjuševićeva, ki bo v Ljubljani združila moči z rojakinjo in prav tako reprezentantko Srbije, Tamaro Georgijev, je sprva igrala za beograjska kluba Voždovac in Milenium. Za tem je prestopila v Kragujevac k Radnićkemu in postala najboljša strelka srbske lige. V tej sezoni je članica madžarskega Siofoka, za katerega je dosedanjih 12 prvoligaških tekmah zabila 31 zadetkov. Njena ekipa trenutno zaseda deveto mesto v 14-članski druščini.

S srbsko izbrano vrsto je nastopila na decembrskem evropskem prvenstvu na Švedskem. Priložnost za igro je dobila v drugem delu in vse tri zadetke dosegla proti Nizozemkam, kasnejšim podprvakinjam. V preteklih letih je bila članica izbrane vrste na svetovnem prvenstvu na Danskem ter na prvenstvu stare celine, ki sta ga leta 2014 gostili Madžarska in Hrvaška. Leta 2015 se je z Univerzijade v južnokorejskem Gwangjuju vrnila z bronastim odličjem. "Zelo smo veseli, da smo v svoje vrste uspeli pripeljati Anđelo Janjušević. Gre za levoroko srbsko reprezentantko, ki velja za eno bolj nadarjenih rokometašic v svoji državi. Če nanjo gledam s trenerske perspektive, nam bo njen prihod zelo koristil, saj lahko igra tako v napadu kot tudi v obrambi. To je zelo pomembno. V naši ekipi tako nadaljujemo s pomladitvijo in obenem sledimo zastavljenemu cilju, da gradimo na zasedbi, ki bo svoj vrhunec doživela leta 2020," je dejal trener Bregar.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.