Drugi športi

Krhko premirje med Hamiltonom in Rosbergom: dirkača sta imela ločeno tiskovno konferenco ...

Manama, 16. 04. 2015 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša voznika formule 1 v lanski sezoni, svetovni prvak Lewis Hamilton in podprvak Nico Rosberg, sta vsaj uradno pred letošnjo sezono zakopala bojno sekiro. A premirje med dvema dirkačema iste ekipe je krhko, krhati pa se je začelo že po tretji dirki sezone v Šanghaju.

Lewis Hamilton in Nico Rosberg
Lewis Hamilton in Nico Rosberg FOTO: Reuters

Da pri Mercedesu ni vse v najlepšem redu, ko gre za odnose med dirkačema, nakazuje tudi današnje dogajanje pred dirko v Bahrajnu. Na prvo novinarsko konferenco pred dirkaškim koncem tedna je najprej povabil Lewis Hamilton, uro in pol pozneje pa je imel ločeno srečanje z novinarji še Nico Rosberg. Do neposrednega spora je prišlo v zadnjih krogih dirke na Kitajskem, ko je vodilni Hamilton po mnenju Rosberga vozil prepočasi. Ker ga ni mogel prehiteti, je s tem ogrozil drugo mesto Nemca, ker se mu je približeval tretjeuvrščeni Sebastian Vettel. Vse to je Rosberg tudi povedal že na novinarski konferenci po dirki, pozneje so se o tem pogovorili še v moštvu. Rosberg pa ne čuti potrebe po tem, da bi imela s Hamiltonom še kakšen sestanek na štiri oči: "Nobenega razloga za pretiravanje ni. Imela sva že slabša obdobja." V spor vsaj za zdaj še ne bo posegal vodja Mercedesa. Toto Wolff meni, da je nekaj več čustev med dirkačema, ki se borita za vodilna mesta, nekaj običajnega: "V tesnem dvoboju je logično, da čustva včasih nekoliko podivjajo. Tega ne nameravamo spreminjati."

Hamilton pa je danes tudi zanikal namige, da naj bi pri Mercedesu zahteval status številke 1 v moštvu. Pri nemški ekipi namreč velja pravilo, da se ne vmešavajo v dvoboj svojih dirkačev in da imata oba enake možnosti v boju za naslov prvaka. "Nekdo je nekaj slišal in potem vse napihnil. Danes sva se srečala in nisva imela nobenih težav eden z drugim," pa je skušal govorice o hladnih odnosih v moštvu razbiti tudi Hamilton.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zriki
17. 04. 2015 12.57
+1
mah dej teli nemci jokasti, rosberg vozi in ne jamraj, če si boljši od hamiltona pa to na stezi dokaž, ne pa da se za njim voziš, pol pa jokaš da ti je nagajal
blazter
17. 04. 2015 08.27
+2
Kolk bi mel Miran na dirki za povedat o tem. Že zaradi tračev ga pogrešam. Je dirka vsaj zanimiva, tako pa je kot da bi moja v blenderju sadje miksala.
zriki
17. 04. 2015 12.53
-1
ja če ti je pa to všeč, da med dirko govori o bratrancih in sestričnah kakšne jahte imajo, pol pa kar izvoli, dokler je bil mirza, nisem o pravilih in tehniki iz njegovih ust nikoli nič izvedel, tip je direkt za v Lady