Drugi športi

Kreuzigerju prva ardenska klasika

Valkenburg, 14. 04. 2013 19.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Češki kolesar Roman Kreuziger je zmagovalec ardenske klasike, dirke Amstel Gold Race. Zmago si je zagotovil z napadom v zadnjem delu preizkušnje. Drugo mesto je osvojil Španec Alejandro Valverde

Čeh Roman Kreuziger je zmagovalec prve ardenske klasike, dobrih 251 kilometrov dolge dirke Amstel Gold Race. Čeh si je svojo prvo zmago na klasičnih dirkah zagotovil z napadom v zadnjem delu preizkušnje, na cilj pa je prišel sam, v sprinterskem dvoboju za drugo mesto pa je Španec Alejandro Valverde premagal Avstralca Simona Gerransa.

Roman Kreuziger
Roman Kreuziger FOTO: Reuters

Kreuziger, kolesar ekipe Saxo Tinkoff, nekdanji mladinski svetovni prvak, je tudi prvi Čeh, ki je dobil to nizozemsko klasiko od Maastrichta do Valkenburga. "Dirka Amstel Gold Race ima širok krog favoritov, zagotovo sem med te spadal tudi jaz. Danes sem se počutil fenomenalno. Začutil sem svojo priložnost, potem ko sem si prikolesaril prednost, sem si govoril, da je ne smem izpustiti. Zadnji vzpon na Cauberg se nikakor ni hotel končati, 500 metrov pred ciljem pa sem se vendarle začel zavedati, da bom uspel. Izpolnil sem en velik cilj, dobiti klasično dirko, vesel pa sem, da sem s tem utišal kritike, ki so menili, da sem storil napako, ko sem se preselil v ekipo Saxoja, ki je danes zabeležila zelo pomembno zmago," je bil zadovoljen 26-letni Čeh, ki meni, da je bil njegov prestop v dansko ekipo, dobra izbira in ima po njegovih besedah veliko zaslug za zmago.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.