Drugi športi

Kregar na Havajih do naslova svetovnega podprvaka

Honolulu, 30. 11. 2009 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./ STA
Komentarji
5

Kamničan Miro Kregar je na Havajih osvojil naslov svetovnega podprvaka v ultraman triatlonu. Tekmovalci so morali na tej zahtevni preizkušnji v treh dneh preplavati deset km, prekolesariti 421 km in preteči 84 km.

Slovenski tekmovalec s 25-letnim triatlonskim stažem je zadnjo preizkušnjo opravil najhitreje od vseh ter se v skupnem seštevku zavihtel na drugo mesto, so s prizorišča cilja preizkušnje jeklenih mož v Kailui Koni sporočili iz Kregarjevega štaba. Kregar je s časom šestih ur in 20 minut nabral dovolj prednosti, da je v skupnem seštevku zaostal le za Brazilcem Alexandrom Ribeirom.

Miro Kregar
Miro Kregar FOTO:

"Z Alexom sva dolgoletna prijatelja, mnogo svetovnih dirk sva 'oddirkala' skupaj in k njemu sem tudi odšel na desetdnevne sklepne priprave, kajti v Sloveniji se zaradi mraza in deževja ni dalo več ustrezno trenirati. To mi je vsekakor koristilo do te mere, da tukaj na Havajih nisem imel nobenih težav z aklimatizacijo, kajti v Riu je bilo od 36 do 44 stopinj. Tako mi današnji tek preko lavinih polj, kjer se temperatura giblje od 40 do 50 stopinj, ni delal večjih preglavic, v nasprotju z mnogimi ostalimi," je povedal jekleni Slovenec.

Kot je še poudaril, mu je k uspehu poleg izredne fizične pripravljenosti pomagalo tudi ogromno tekmovalnih izkušenj, tudi s tega tekmovanja, s tira ga ni spravil niti včerajšnji kolesarski padec pri hitrosti 50 km/h in dve razbiti platišči. Poškodbe k sreči niso bile tako hude, da ne bi mogel danes odteči enega svojih najboljših tekov in za seboj pustiti tudi več kot deset let mlajših profesionalnih triatloncev.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trzican
30. 11. 2009 10.15
zaslluži si moljon evrov !!!!
Foen
30. 11. 2009 09.56
Foen
30. 11. 2009 09.56
tole me je spomnilo (seveda s tem ne ciljam na ta članek)na našega Matjaža Roglja, ki se je v slovenskih medijih sam predstavljal za svetovnega prvaka v računalniškem tekmovanju...Dvomesečna kriminalistična preiskava, zaslišali so več kot 30 ljudi, v hišnih preiskavah v Komendi in Ljubljani so zasegli kup dokumentacije, preučili različne listine, poizvedovali na ljubljanskih fakultetah, je pokazala, da naj bi si Matjaž Rogelj izmislil prav vse. Danes je pravnik, menda celo stečajni upravitelj. Pa mu zaupajte stečaj vaše družbe...
Strider87
30. 11. 2009 09.50
HellWolf
30. 11. 2009 08.59
Čestitke Miro!!!!