Drugi športi

Kragljeva v Seu d'Urgellu do zmagovalnega prvenca

Seu d'Urgell, 24. 06. 2012 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska kajakašica Urša Kragelj je na tretji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu pokorila vso konkurenco in zmagala. Najbližji zasledovalki na tekmi sta bili Francozinja Emilie Fer, ki je zaostala sekundo in pol, in Čehinja Katerina Kudejova.

Urša Kragelj je dobro veslala že v polfinalu, kjer je kljub dvema dotikoma dosegla drugi čas, v finalu pa je brez kazenskih sekund zanesljivo prehitela konkurenco. Slovenska olimpijka Eva Terčelj je tekmovanje končala na 29. mestu, Nina Mozetič pa na 33. "Že v Pauju mi je začelo počasi iti bolje, dobivala sem spet dobre občutke. Seu pa mi je od vedno všeč in sem res že na treningih uživala in vrhunsko veslala. Na tekmo samo sem šla brez pričakovanj, samo veslala sem, se igrala z vodo in na koncu zmagala, kar je res noro," je takoj po zmagi povedala Kragljeva, ki se je dobro pobrala po razočaranju z evropskega prvenstva, kjer ji ni uspelo priti do olimpijske vozovnice.

Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj
Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj FOTO: Damjan Žibert

"Po EP je bilo zelo težko, nisem dobila motiva tri tedne. Potem pa sem počasi začela ... Mogoče sem se malo bolj sprostila, čeprav ne bi rekla, da kaj drugače dirkam od drugih dobrih tekem. Pozimi sem pač napredovala v tehniki in v vsem, tako da sem sposobna narediti tudi takšen rezultat," je dodala Primorka, ki je dosegla svojo prvo zmago v svetovnem pokalu in prvo letošnjo slovensko. Pojasnila je še, kaj ji je pomagalo pri novem dviganju motivacije po neuspehu na EP.

"Nič, čas celi vse rane, pravijo. Si razočaran, ampak moraš iti čez to. Konec koncev to ni konec sveta, je le šport, le igra, čeprav zelo resna. Imam tudi druge stvari, nič s tem ne izgubiš. Olimpijskega nastopa nisem imela zagotovljenega, tako da nisem ničesar izgubila. Lahko bi ga pridobila, ampak mi ni uspelo. Nimam za kaj biti razočarana," je še povedala Kragljeva.

V konkurenci kanujev dvosedov pa sta slovenske barve v polfinalu zastopala le Luka Slapšak in Urban Jarc, ki sta na koncu pristala na 16. mestu. Dejan Kralj in Simon Hočevar sta tekmovanje končala že v kvalifikacijah na 23. mestu. Zmagala sta Francoza Pierre Labarelle in Nicolas Peschier pred Slovakoma Ladislavom in Petrom Škantarjem ter Nemcema Robertom Behlingom in Thomasom Beckerjem.

Na tekmo v Španiji sicer zaradi priprav na olimpijske igre ni bilo kajakaša Petra Kauzerja, kanuista Benjamina Savška in dvojca Luka Božič/Sašo Taljat.

Izidi:
- K-1, ženske:
1. Urša Kragelj (Slo) 104,66 (0)
2. Emilie Fer (Fra) 106,17 (0)
3. Katerina Kudejova (Češ) 106,52 (2)
4. Violetta Oblinger-Peters (Avt) 109,32 (0)
5. Melanie Pfeifer (Nem) 109,59 (2)
...
29. Eva Terčelj (Slo)
33. Nina Mozetič (Slo)

- C-2:
1. Pierre Labarelle/Nicolas Peschier (Fra) 106,39 (0)
2. Ladislav/Peter Škantar (Slk) 107,79 (0)
3. Robert Behling/Thomas Becker (Nem) 108,23 (0)
4. Jesus Perez/Dani Marzo (Špa) 112,68 (0)
5. Tomaš Kučera/Jan Batik (Slk) 112,74 (0)
...
16. Luka Slapšak/Urban Jarc (Slo)
23. Dejan Kralj/Simon Hočevar (Slo)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.