Drugi športi

Kozmus v Zürich po odličje

Zürich, 21. 05. 2014 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Metalec kladiva Primož Kozmus tekmovalno leto tradicionalno začenja na mitingu v Slovenski Bistrici. Čeprav lani prvič po šestih letih ni osvojil medalje na velikem tekmovanju, si je na evropskem prvenstvu v Zürichu za cilj postavil odličje.

"Pozimi sem zelo dobro začel priprave, ki so ves čas potekali v Medulinu na Hrvaškem. Okrog 74 m sem metal že januarja, pozneje pa sem imel težave s hrbtno mišico, zato sem napravil korak nazaj. V zadnjem času smo vendarle sanirali poškodbo in sem prejšnji teden tudi začel zadnji ciklus priprav, da se bom lahko na EP boril za medalje. Le če bom izpolnil etapne cilje, pa bo cilj uresničljiv," je napovedal Primož Kozmus, metalec kladiva, ki je kot edini slovenski atlet doslej že osvojil olimpijski in svetovni naslov.

Primož Kozmus
Primož Kozmus FOTO: Damjan Žibert

"Tekmeci so že začeli nastopati. Poljak Pawel Fajdek in Madžar Krisztian Pars sta dobra in bosta metala krepko prek 80 m. Ostali so zadaj in jih bo mogoče hitri ujeti. Sredi julija bo tekma v Velenju. Upam, da bo organizatorjem uspelo privabiti večino najboljših v moji disciplini in da bomo imeli tam prvič neposredni obračun. Ker je kladivo evropska disciplina, bo na EP prisotna večina najboljših, manjkal pa bo kakšen predstavnik Azije in Afrike," je o tekmecih povedal Kozmus, ki upa, da bo za tekmo v Zürichu že povsem nared za vrhunsko predstavo.

Zadnji cikel začeli zelo pozno
"Težave v formi so nastale, ker smo morali zadnji cikel priprav začeti tako pozno v sezono. Toda pričakujemo, da bo potem, ko bo opravil celotno vadbo, ponovno pripravljen, kot smo vajeni." Kozmus bo sezono končal septembra v Ljubljani na ekipni balkanski tekmi, spogleduje pa se tudi z naslednjima dvema letoma. "Tudi naslednje leto, ko bo SP v Pekingu, si želim ostati v svetovnem vrhu, potem pa nastopi glavni cilj, olimpijske igre v Braziliji. Tam je moj cilj en sam. Želim si novega zlatega olimpijskega odličja. Z manj ne bom zadovoljen," je dodal vodja ekipe Primož Čertič.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ata_Smrk
21. 05. 2014 15.57
A ni ta ze ene parkrat nehal???