Drugi športi

Kozmus in Majdičeva naj športnika leta kot blagovni znamki

Portorož, 23. 11. 2009 21.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Upokojeni metalec kladiva Primož Kozmus in najuspešnejša športnica minule zime Petra Majdič sta v Portorožu prejela nagrado za naj športnika kot blagovni znamki.

Primož Kozmus
Primož Kozmus FOTO: Reuters

Primož Kozmus in Petra Majdič sta najboljša slovenska športnika leta po kriterijih blagovne znamke v anketi in po merilih Mediane. Med ekipami je prvi košarkarski klub Union Olimpija, so razglasili na slovesni večerji prvega dne 6. mednarodne konference o športnem marketingu SPORTO v Portorožu.

Petra Majdič
Petra Majdič FOTO: Damjan Žibert

Podelili so tudi SPORTO nagrade za marketinške in druge dosežke v športu. Med športnicami je za Petro Majdič na drugem mestu atletinja Jolanda Čeplak, tretja pa je plavalka Sara Isaković (prva je bila lani). Med športniki je za Kozmusom na drugem mestu hokejist Anže Kopitar (prvi leta 2008), tretji pa je plavalec Peter Mankoč. Med športnimi klubi so se za Union Olimpijo zvrstili hokejisti Acronija Jesenic (prvi leta 2008) in nogometaši Maribora.

Raziskovalci Mediane so vrednost blagovne znamke posameznega športnika izračunali na podlagi naslednjih kriterijev: prepoznavnosti športnika, tekmovalnih dosežkov, vrhunskosti v svetovni konkurenci, zadovoljstva z njihovimi rezultati ali nezadovoljstva kljub relativnim uspehom, ocene osebnosti prek javnih nastopov in kot teme vsakdanjih pogovorov med ljudmi, v primeru klubov pa tudi navijaške vrednosti. Anketa je potekala med 503 anketiranci v prvi polovici septembra, vključila pa skoraj 60 športnikov in športnic ter več kot 20 klubov.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kopite84
24. 11. 2009 16.19
Hočem povedati da bi si Kopitar zaslužil prvo mesto, ampak žal se pri nas od vedno favorizirajo individualni športi! Potem se pa čudimo da nas nobeden ne pozna. Nogometna reprezentanca je samo z uvrstitvijo na SP naredila več promocije naši državi kot pa vsi atleti, smučarji in plavalci od osamosvojitve naprej in to kljub temu da so osvajali medalje! To je dejstvo!
tomipirc@siol.net
24. 11. 2009 07.16
Kopite84.. kaj hočeš povedat??? Se ti že na daleč vidi, da si "pravi" Slovenec!!! Kozmus in Majdičeva sta legendi!!
Kopite84
24. 11. 2009 01.26
Pa še to-Kopitar je v NHLu prvi po točkah in to v športu s katerim se ukvarja na miljone ljudi po celem svetu-kozmus pa je bil prvi v športu s katerim se ukvarja peščica zemljanov!
Kopite84
24. 11. 2009 00.07
Kopitar za kozmusom!!! Pa to ne moreš verjeti! Kopitar je prepoznaven po celi severni ameriki in precejšnem delu evrope, kozmusa pa poznamo samo v sloveniji (pa še to bolj zaradi njegove rente kot pa njegovega športa) Da ne govorim koliko dresov in drugih izdelkov v zvezi s kopitarjem se proda, koliko stvari se proda v zvezi s kozmusom? Smešno!