Drugi športi

Kozlina najbolje pozna prvega zvezdnika Čilencev

Doha, 16. 01. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Povratnik v slovensko rokometno reprezentanco Miladin Kozlina z nestrpnostjo pričakuje začetek svetovnega prvenstva, prvič odkar se je preselil k nemškemu Mindnu pa bo imel priložnost, da se pomeri s klubskim prijateljem in prvim zvezdnikom Čila Marcom Onetom.

Slovenska rokometna reprezentanca začenja z nastopi na 24. rokometnem svetovnem prvenstvu. Med izbranci Borisa Denića v Dohi je tudi orjak Miladin Kozlina, ki bo v prvi vrsti zadolžen za obrambne naloge. Ob dejstvu, da je slovenski selektor ostal brez levih zunanjih igralcev, bi lahko Celjan dobil izdatnejšo minutažo tudi v napadu. "S tem se ne obremenjujem. Pomembno je, da izpolnim selektorjeve zahteve, predvsem pa, da svetovno prvenstvo začnemo z zmago,“ je za 24ur.com povedal Kozlina, ki je zdrav in željan dokazovanja v izbrani vrsti.

Miladin Kozlina (levo) in soigralci so pripravljeni na začetek svetovnega prvenstva.
Miladin Kozlina (levo) in soigralci so pripravljeni na začetek svetovnega prvenstva. FOTO: Damjan Žibert

Izjemna motiviranost je bila vidna tudi na prvem treningu, ko so Denićevi izbranci igrali med sabo. Diko, kot ga kličejo soigralci, je izjemno zavzeto igral v obrambi. Član nemškega Mindna se pri nemškem bundesligašu dopolnjuje s krožnim napadalcem Čila Marcom Onetom, prav Oneto pa je eden ključnih mož prvega slovenskega tekmeca na turnirju v Dohi.

Oneto (pre)grob
Čilenci so vsaj papirnato lahek zalogaj, morda najbolj primeren tekmec za ogrevanje, pred ključnimi dvoboji. In če 'heroji', kot so se poimenovali, zaustavijo Oneta, bi lahko bila pot do zmage veliko lažja. "Marco je zelo dober krožni napadalec, veliko dela opravi tudi v obrambi, a njegova težava je, da včasih preveč izkorišča svojo moč. Sodniki se tega dobro zavedajo, zato ga pogosto izključijo. Letos je moral na kar nekaj dvobojih predčasno pod prho,“ je o soigralcu, s katerim si bosta v reprezentančnih dresih stala nasproti, dodal Kozlina, ki verjame, da bo po uvodnem obračunu, skupaj s soigralci, dvignjene glave zapustil igralno površino dvorane Ali Bin Hamad Al Attiya.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

barbato333333
16. 01. 2015 16.13
Se ena tekma za zdravljenje manjvrednostnega kompleksa in tekma za luko zivzeja da mal steguje tisto roko na nepomembnih tekmah..k bo gusto bo pa metu cez gol..itak pa s tako kvaliteto k jo mamo nimamo kej za iskat med 8..pac treba je bit realen kar je se ena slabost nasega slovencelskega naroda..NEREALNOST
zulj001
16. 01. 2015 10.23
-1
Za našo ekipo bo vsaka reprezentanca ,na tem turnirju ,težek zalogaj.................