Drugi športi

Koren drugi v uvodu slovenske pentlje

Ljubljana, 19. 06. 2014 20.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralec Michael Matthews je zmagovalec prve etape 21. kolesarske dirke po Sloveniji, drugi je bil slovenski kolesar, član ekipe Canondale Kristijan Koren.

Matthews, eden zvezdnikov dirke in tekmovalec ekipe Orice Green-Edge je na 8,8 kilometra dolgi vožnji na čas v Ljubljani za šest sekund premagal Slovenca Kristijana Korena (Cannondale), tretji pa je bil Italijan Diego Ulissi (Lampre). Slabše od pričakovanj sta se odrezala Hrvat Rado Rogina, tekmovalec novomeške ekipe Adria Mobil in lanski zmagovalec, ter lani drugouvrščeni Jan Polanc (Lampre). "Škoda, da proga ni bila daljša, saj bi lahko naredil večjo razliko. A sem vseeno zadovoljen, na progi sem se res dobro počutil. Pred startom sem bil malo nervozen, saj je bil start pozno, stres sem čutil že med ogrevanjem. Na dirki, na kateri je res močna konkurenca, si želim med deseterico, ali mi bo uspelo, pa se bo videlo v soboto, ko bo na sporedu odločilna etapa," je na cilju dejal Primorec, ki bo najbrž prvi kolesar svoje ekipe.

Prva kolesarja svojih ekip sta tudi Rogina (Adria Mobil) in Polanc (Lampre), ki v vožnji na čas nista bila med najboljšimi, a ne obupavata, tudi lani, ko sta zasedla prvo mesto, v kronometru nista bila med najboljšimi. "Nisem povsem zadovoljen, dosegel sem slabši čas kot lani, a nič ni izgubljenega. Res je, da je bil Ulissi tretji, a mislim, da se znotraj ekipe ne bo dosti spremenilo, verjamem, da bom ostal prvi mož ekipe. Daleč od tega, da bi izgubil upanje, še vedno računam na visoke uvrstitve," je dejal Polanc, ki je zaostal 38 sekund (54. mesto), Rogino pa je vendarle prehitel za sedem sekund.

Michael Matthews
Michael Matthews FOTO: Reuters

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krema123
20. 06. 2014 10.45
Zakaj noben ne prenaša Gira oz. Vuelte. OK TdF prenašajo a še to sam zadnjih nekaj etap. Z veseljem gledam kako te norci gonjo v velik naklanec s tako hitrostjo k navadni smrtniki po ravnin. Kolesarstvo je eden najboljših sportov , ki je uporaben v urbanem okolju. Če imaš vsaj malo kondicije lahko prekolesariš v službo (mnogo ljudi ima to možnost) . Ne trosiš za avto in bencin. Si bolj eko. pa še bolj okreten si (lahko greš tja kamor avtomobili ne morejo - mestna središča). A v Sloveniji je premalo vsaj ponekod premalo urejenih kolesarskih poti. Naj nam bo Nizozemska vzgled
Yuriyuri
19. 06. 2014 22.02
+10
kolesarstvo je poleg atraktivnosti,koristnosti za družbo in posameznika,eden od zelo lepih športnih dejavnosti,žal,pa se mu ne posveča niti najmanjše pozornosti s strani medijev.Tour d'France,Giro d'Italia in še mnoge druge,mediji prenašajo po radiu inTV cele etape in lepo število ur programov,pri nas pa mu ne privoščijo niti informativne pozornosti,škoda!!