Drugi športi

Koprčani v končnici tekme ugnali romunsko Constanto

Koper, 25. 02. 2012 21.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši koprskega Cimosa so v zadnjem krogu prvega dela evropske lige prvakov (skupina C) na domačem igrišču premagali romunsko Constanto z 28:24 (9:14). Za domače sta po 6 golov dosegla Matjaž Brumen in Dean Bombač.

Koprska zasedba se je po današnji zmagi nad Constanto spet povzpela na drugo mesto v svoji skupini, šele po nedeljskem obračunu v Skopju med makedonskim Metalurgom in nemškim HSV pa bo znano, ali ga bo tudi osvojila. Za slovenske pokalne in državne prvake, ki so prekinili niz dveh zaporednih porazov – na domači sceni so najprej izgubili s Krčani, nato pa še s Celjani – šteje le zmaga rokometašev iz Hamburga, v nasprotnem primeru bodo osvojili tretje mesto, kar jim na torkovem žrebu prinaša vsaj na papirju težjega tekmeca v osmini finala.

Rokometaši Cimosa so ugnali romunsko Constanto.
Rokometaši Cimosa so ugnali romunsko Constanto. FOTO: A. Kravanja

Domači strateg Fredi Radojkovič na današnji tekmi ni mogel računati na nekatere pomembne igralce. Na tribuni je denimo ostal slovenski reprezentant Jure Dobelšek, mesto v ekipi pa sta zapolnila poškodovana Uroš Rapotec in Matjaž Mlakar. Mesto v uvodni postavi je dobil Radojkovičev pomočnik Zoran Jovičić, veteran slovenskih rokometnih igrišč pa je bil – tako kot vsi njegovi soigralci v prvem polčasu – silno nerazpoložen.

Domača zasedba je v prvi polovici tekme prikazala silno bledo predstavo, prvi gol je denimo dosegla v začetku enajste minute, ko je v polno zadel krožni napadalec Bojan Skoko, a kaj, ko je do tedaj prejela štiri. Njeno raztrgano igro je povprečna romunska ekipa znala kaznovati, v prvem polčasu je prevladovala na koprskem parketu in si najvišje vodstvo priigrala v 23. minuti, ko je povedla z 10:4, na veliki odmor pa odšla s prednostjo petih golov (14:9).

Koprski rokometaši so po "blamaži", ki je razžalostila okoli tisoč gledalcev v dvorani Bonifika, v drugem polčasu vendarle zaigrali precej bolje. Uvod je bil fantastičen, po delnem izidu 3:0 so v drugi minuti nadaljevanja znižali na 12:14, v 39. minuti pa na 15:16. Dve minuti kasneje je kar 208 cm visoki romunski orjak Alexandru Stamate "knockoutiral" Matjaža Brumna, tako da mu je danski sodniški par Stenrand/Birch pokazal rdeči karton.

V uvodnih dveh tretjinah tekme "nevidni" Milorad Krivokapić je v 42. minuti poskrbel za prvo izenačenje koprske ekipe na tekmi (17:17). V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo, a tokrat je bila pobuda na strani Kopra. V 49. minuti je Tine Poklar svoje soigralce popeljal do prvega vodstva na tekmi (20:19), v živčni končnici pa je bilo več preudarnosti in rokometnega znanja na domači strani, ki je dosegla peto zmago v najbolj imenitnem tekmovanju na stari celini.

Na današnji tekmi sta bila pri Koprčanih najbolj razpoložena Matjaž Brumen in Dean Bombač, ki sta dosegla po šest golov.

Koprska zasedba je na desetih tekmah osvojila 13 točk, potem ko je po dvakrat premagala ruski Sankt Peterburg in Constanto ter enkrat poljsko Wislo iz Plocka. Remizirala je z makedonskim Metalurgom iz Skopja, nemškim HSV Hamburgom in Wislo, doživela pa je tudi dva poraza s HSV Hamburgom in Metalurgom.

Izid:

Cimos Koper - Constanta 28:24
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carli55
26. 02. 2012 15.06
+1
Ja Bombač je boljši od Bezjaka!! samo včeraj so jim kar pomagal sodniki do zmage pošteno priznat
fcb4ever
26. 02. 2012 10.53
+4
zakaj res brišete komentarje?? sramota !! prvo si dobodte novinarja , ki bo vsaj normalno pisau.. deki bombač pa mora obvezno v reprezentanco! skube in bezjak sta 0 proti njemu..
Aljaž Ramšak
26. 02. 2012 00.20
+5
zelo dober članek ......vse pohvale 24 ur in rokometašom za igro v drugem polčasu ;)
percival
25. 02. 2012 23.45
+3
Bravo DEKI nas Koperski SUPERMAN! :)
suta.typer
25. 02. 2012 23.22
+6
ali s težavami ali brez težav, glavna je zmaga... BRAVO CIMOS!!!