Borilni športi

Konec špekulacij! Pac Man v začetku julija proti neporaženemu Avstralcu

Manila, 05. 04. 2017 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brisbane bo v prvih dneh julija gostil veliki povratek šampiona Mannya Pacquiaoa, ki se bo pomeril z domačinom, do sedaj še neporaženim Jeffom Hornom. Slednji bo neverjetnemu Filipincu skušal odvzeti naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji.

Pac Man po zmagi nad Vargasom, s katero si je znova prislužil naslov WBO v velterski kategoriji.
Pac Man po zmagi nad Vargasom, s katero si je znova prislužil naslov WBO v velterski kategoriji. FOTO: AP

Boksarski zvezdnik Manny Pacquiao si pri 38 letih želi še enkrat v ring. Šampion s Filipinov se bo za naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji pomeril z 29-letnim avstralskim izzivalcem Jeffom Hornom, ta je za zdaj še nepremagan, dvoboj pa bo 2. julija v Brisbanu, so sporočili iz tabora filipinskega junaka. Objava julijskega datuma je tako končala večmesečne špekulacije, kdo bo naslednji nasprotnik tako imenovanega Pac-Mana in na katerem obračunu bo podaljšal bogato kariero, ki mu je prinesla naslove svetovnega prvaka v kar osmih različnih kategorijah. "Danes zjutraj smo podpisali pogodbo za dvoboj s Hornom. Dvoboj bo 2. julija v Brisbanu," je sporočil Michael Koncz, svetovalec filipinskega boksarja.

Ameriški promotor Filipinca Bob Arum je sicer konec februarja sporočil, da naj bi se Pacquiao 23. aprila pomeril z britanskim boksarjem Amirjem Khanom, a je dogovor o dvoboju v Združenih arabskih emiratih padel v vodo. Pacquiao je na Filipinih narodni heroj. Nazadnje se je po daljšem premoru, med katerim je aprila lani napovedal slovo od boksa in pridobil sedež v filipinskem parlamentu, boril novembra lani, ko je po enotni sodniški odločitvi v Las Vegasu premagal Američana Jessieja Vargasa. Z zmago je tako filipinski senator deset let mlajšemu Vargasu odvzel naslov WBO v velterski kategoriji. Doslej je v 67 dvobojih zabeležil 59 zmag.

Koncz je še dodal, da kljub temu še vedno načrtuje tudi dvoboj s Khanom, do njega pa naj bi prišlo oktobra ali novembra na Bližnjem vzhodu ali Filipinih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zobar652
05. 04. 2017 18.42
+1
sem velik oboževalec Pacmana samo s takimi fajti si kvari sloves... naj fajta zaresne nasprotnik: Crawford, Thurman, Spence JR itd. kot pa neke neuveljavljene polamaterje... Bolše da bi ostal v pokoju...