Drugi športi

Kocijančič: Na OI v Sočiju gremo z najmočnejšo reprezentanco do zdaj

Maribor, 18. 04. 2013 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Mariboru se je predstavila okvirna olimpijska reprezentanca za nastop na zimskih igrah leta 2014 v Sočiju. Za zdaj gre za 68 evidentiranih kandidatov in kandidatk, po uvrstitvi hokejske reprezentance na olimpijski turnir za eno največjih delegacij zimskih iger doslej. V Mariboru se je predstavilo približno 50 kandidatov za ekipo Soči 2014.

Janez Kocijančič
Janez Kocijančič FOTO: Damjan Žibert
Kandidati in kandidatke so se zbrali v Mariboru, ker ima ta čas hokejska reprezentanca v štajerski prestolnici pripravljalno bazo. Kandidati in kandidatke so opravili s formalnostmi, kot so fotografiranje, izpolnjevanje anket za potrebe Olimpijskega komiteja Slovenije, izmere za morebitne potrebe izdelave olimpijskih športnih oblačil in pogovori z novinarji. Zastopane so bile malodane vse panoge, ki bodo Slovenijo zastopale na največjem športnem dogodku prihodnjo zimo.

Športnike je v mariborskem hotelu Piramida pozdravil tudi vrh slovenskega športa na čelu s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Janezom Kocijančičem. Slednji je izjemno zadovoljen, da se je v zimskih športih oblikovala tako obsežna in velika ekipa, veseli ga dejstvo, da so bili v minuli zimski sezoni doseženi najboljši izidi doslej.

"Zelo smo ponosni, da imamo tako kakovosten sestav športnikov, kot smo ga videli letos. Pretekla zimska sezona je bila za Slovenijo najuspešnejša vseh časov, osvojili smo sedem kolajn na svetovnih prvenstvih v olimpijskih disciplinah in vrsto vrhunskih rezultatov v svetovnem pokalu. Na igre so se uvrstili tudi hokejisti, kot moštvo prvič v zgodovini samostojne Slovenije," je na predstavitvi dejal Kocijančič.

Prvi mož slovenskega olimpijskega gibanja se zaveda, da bo velika ekipa za sabo prinesla tudi velik finančni zalogaj. "Naša naloga je zbrati sredstva in prepričati sogovornike. Tako tiste iz javnega sektorja, se pravi državo, Fundacijo za financiranje športnih organizacij, kot tudi tiste iz zasebnega sektorja, predvsem pokrovitelje, da je to program, ki ga je vredno podpreti. Mislim, da imamo ustrezne sogovornike, in upam, da bomo kos svoji nalogi," je dejal Kocijančič.

Slovenski olimpijci
Slovenski olimpijci FOTO: Damjan Žibert

Večina zimskih športnikov je pred nekaj dnevi šele prav zaključila sezono 2012/13, danes pa se že ozrla v novo. Mnogi so že v pripravljalnem ciklusu, saj želijo sezono začeti na nekoliko višji stopnji pripravljenosti. "Žal je povsod tako, v vseh državah. Vrhunski športnik se ne more nehati ukvarjati s športom, razen morda za kakšen izjemno kratek dopust, to je dejavnost, ki traja vse leto. Razvoj sodobnega športa pa gre tudi v to smer, da bo tega v prihodnje še več in ne pričakujem, da bo lažje. Kar se ciklusa letne-zimske igre tiče glede OKS, pa lahko rečem, da so si igre res blizu, a je vse skupaj precej boljše, kot pa je bilo v Barceloni in Albertvillu leta 1992, ko so bile oboje igre istega leta," je povedal predsednik OKS.

Kocijančič ni želel izpostaviti glavnih kandidatov za odličja v Sočiju, je pa prepričan, da se bo ekipa iz Rusije glede na letošnje dosežke vrnila z vrhunskimi rezultati. "Ne obremenjujem niti tekmovalcev niti javnosti z napovedmi. Na olimpijske igre gremo z daleč najmočnejšo reprezentanco doslej. Če bodo športnice in športniki ponovili svoje rezultate ali pa ostali na približno enaki tekmovalni ravni kot v pravkar končani sezoni, potem mislim, da bi morali biti tudi rezultati temu primerno ustrezni," je še dejal Kocijančič.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kvaternik
19. 04. 2013 19.19
+1
Kako od debele pogače odžagat tega Jugokomunista. Kaj smo tes take Slovenci podhranjene sirote, da se ne moremo znebit Jugokocijančičev, ki jih toliko let po Titu, še vedno mrgoli po Sloveniji. Sramota.
takje
18. 04. 2013 16.20
+12
Dokler bo toti večni in nenasitni Kocijančič predsednik OK, reprezentančni slovenski zimski šport nima nobene prihodnosti!!
Ataaufbix
18. 04. 2013 16.40
+10
Le še Tone Vogrinc manjka. Sicer pa se ne bi nič čudil, če bi se tip nekako vštulil v ekipo.
amelija
18. 04. 2013 18.22
+4
na OI v Vancouvru se je prislinil zraven... za Rusijo se bo pa tud