Drugi športi

Ko bi imeli več Gasparinijev

Harkov, 08. 09. 2012 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je izgubila tekmo 2. kroga 1. kvalifikacijskega turnirja za EP. V Harkovu jo je premagala Nemčija s 3:0 (23, 18, 21).

"Nemci imajo nekoliko spremenjeno ekipo, a najboljši so tu, tako da to ne bo imelo nobenega vpliva. Vsekakor so veliki favoriti. Včeraj so proti Ukrajincem igrali slabo, bojim se, da v dveh dneh ne morejo igrati dvakrat tako," ni bil najbolj optimističen pred tekmo slovenski selektor Veselin Vuković. In njegova bojazen se je uresničila. Udeleženci vseh največjih tekmovanj so res dvignili raven igre, toda občutek je, da vendarle ne tako, da bi bili nepremagljivi. Ne glede na to, da so gladko zmagali. Slovenci so bili večji del tekme enakovredni, imeli svoje priložnosti, žal pa se niso znali izogniti "črnim minutam", obdobjem nerazumljivih napak, ki so bila kljub fantastični igri Mitje Gasparinija usodna.

 

Nemški odbojkaši so bili previsoka ovira.
Nemški odbojkaši so bili previsoka ovira. FOTO: Reuters

Predvsem to velja za prvi niz, ki bi lahko tekmo zasukal tudi v drugo smer. V njem so Slovenci vodili vse do končnice, dvakrat tudi za tri točke. Zadnjič so bili v prednosti pri izidu 16:17. Nato pa je sledilo prvo obdobje napak praktično v vseh elementih. Manjkala je tudi prodornost sprejemalcev, ki bi razbremenila Gasparinija, predvsem Jan Planinc je imel veliko težav z visokim nemškim blokom. Posledica tega je bilo nemško vodstvo s 23:19, po katerem pa se Vukovičevi izbranci niso predali. Gasparini je s servisi spravljal v obup tekmece, približal ekipo na 22:24, nato pa vendarle poslal žogo izven igrišča in upanja je bilo konec.

Najboljši nemški igralec Georg Grozer v prvem delu ni bil najbolj razpoložen, prebudil pa se je v drugem, v katerem je Nemčija po novi seriji slovenskih napak na začetku povedla z 8:2, vendar to slovenski ekipi ni vzelo morale. Vuković je poskušal nalet tekmecev ustaviti z menjavami in to mu je tudi uspelo. Gasparini je bil še naprej nezaustavljiv, nekaj točk so prispevali tudi Alen Pajenk, Tine Urnaut in Planinc, tako da je bilo na semaforju hitro 13:14. Nato so Slovenci držali korak do izida 17:18, pred končnico pa je prišlo do nove krize slovenske vrste, ki je grešila pri osnovnih odbojkarskih elementih. Do konca niza je tako osvojila le še točko.

Tako kot drugega so tudi tretjega Slovenci začeli slabo. Tekmec je dosegel šest točk zapored, tako da so se spet znašli v položaju, da ga morajo loviti. Spet se jim je hitro uspelo priključiti, najprej so prišli na 8:9, po obdobju enakovredne igre pa so z blokom Mateja Vidiča celo povedli z 18:17. Na 20. točki sta bili ekipi še izenačeni, nato pa so Slovencem pošle moči, tako da je končnica tudi tokrat pripadla kakovostnejšem tekmecu, pri katerem je bil za slovensko obrambo nerešljiva uganka predvsem Grozer.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cipiripi14
09. 09. 2012 10.08
a kakšne bolj stare slike nimate ??????????