Drugi športi

Kljub odsvetovanju zdravnikov Haye napovedal vrnitev v boksarski ring

London, 24. 11. 2015 15.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Britanski boksar in svetovni prvak v težki kategoriji po različici WBA David Haye se je odločil za vrnitev v boksarski ring. Čeprav so mu zdravniki svetovali, da naj zaradi zdravstvenih težav preneha s profesionalnim boksom, pa je 35-letni Britanec napovedal, da se bo v londonski O2 Areni 16. januarja pomeril z Avstralcem Markom de Morijem.

David Haye je zadnji dvoboj imel julija 2012, ko je premagal rojaka Derecka Chisoro, a se je nato zaradi poškodb istega leta odpovedal dvobojema z Manuelom Charrom in Tysonom Furyjem. Haye je prestal operativni poseg ramenskega zgloba, zdravniki pa so mu svetovali, da naj preneha s profesionalnim boksom.

Haye (levo) se vrača v ring.
Haye (levo) se vrača v ring. FOTO: Reuters

"Zelo sem vesel, ker bom lahko znova stopil v ring, kjer lahko počnem tisto, kar znam najbolje. Vedno sem zasledoval najvišje cilje in tako bo tudi v prihodnje, zato vas prosim, da se usedete in pripravite na novo poglavje mojega vzpona na sam vrh," je na novinarski konferenci povedal Haye. Prvi in zdaj edini šampionski pas v težki kategoriji si je nadel, potem ko je leta 2009 premagal Rusa Nikolaja Valujeva. Kasneje je uspešno ubranil šampionski naslov po različici WBA proti Johnu Ruizu in Audleyju Harrisonu, a je pas moral predati julija 2011 Ukrajincu Vladimirju Kličku, ki se bo v soboto meril s Furyjem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
25. 11. 2015 12.57
+1
Zanimivo. Porocate o nekem Hayu,nikjer pa niti enega članka o današnji borbi NAŠEGA ZAVCA!!!!ce bi vi imeli pravice prenosa,bi dva tedna samo o njem brali,ker pa jih nimate,pa ocitno ni niti vredno o tem porocati.sramota!i vi se greste neko športno novinarstvo?