Drugi športi

Klinarjeva o odpovedi SP: Bolečine so tako hude ...

Radovljica, 02. 07. 2013 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska plavalka Anja Klinar bo morala zaradi poškodbe rame izpustiti svetovno prvenstvo v Barceloni. Po sredozemskih igrah, na katerih je osvojila kar pet medalj, je priznala, da so bolečine prehude, da bi se lahko optimalno pripravila na tekmovanje.

Anja Klinar
Anja Klinar FOTO: Damjan Žibert

Plavalka Gorenjske banke Radovljica Anja Klinar je tudi uradno potrdila, da poleti ne bo nastopila na svetovnem prvenstvu v španski Barceloni. Razlog je poškodovana rama, saj je poškodba tako huda, tako Klinarjeva, da zaradi bolečin v Barceloni ne bi mogla izpolniti svojih ciljev. "Bolečine so tako hude, da dvomim, da bi formo še lahko dvignila. Po drugi strani pa se bojim, da bi se stanje poškodbe še poslabšalo in bi potem izgubila tudi del naslednje sezone," je povedala 25-letna Jeseničanka, ki je na sredozemskih igrah v Mersinu osvojila kar pet medalj, a se zaveda, da bi bilo za vidne dosežke na SP v Španiji treba v najboljših disciplinah plavati še hitreje.

S tem se krči tudi seznam potnikov za SP. Stoodstotno zahtevano normo selektorja Mihe Potočnika med aktivnimi plavalci imata tako le Fužinarjeva Damir Dugonjić in Tjaša Oder. Mlajši del reprezentance, med katerimi so tudi olimpijci in kandidati za SP, se pripravlja na mladinsko svetovno in mladinsko evropsko prvenstvo, del plavalcev si je po lanskih olimpijskih igrah vzel premor, del pa čaka na morebitno selektorjevo vabilo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ata_Smrk
02. 07. 2013 10.04
+0
Ah no..., bi vzela kako tabletko pa je...