Drugi športi

Kličko se že pripravlja na revanšo s Furyjem

Berlin, 09. 03. 2016 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Boksarski šampion, Ukrajinec Vladimir Kličko, je na družbenem omrežju Twitter objavil, kako se pripravlja na povratni obračun s Tysonom Furyjem. Britanec je novembra lani v Düsseldorfu po sodniški odločitvi premagal Ukrajinca in postal svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, WBO in IBO.

Vladimir Kličko je bil po obračunu v Düsseldorfu vidno razočaran.
Vladimir Kličko je bil po obračunu v Düsseldorfu vidno razočaran. FOTO: Reuters

Pogajanja še vedno potekajo, kdaj in kje bo prišlo do povratnega obračuna med Vladimirjem Kličkom in Tysonom Furyjem za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji. Spomnimo, Fury je novembra lani na veliko presenečenje boksarske javnosti postal po enajstih letih prvi, ki je porazil Ukrajinca in mu s tem odvzel še pasove po verzijah WBA, WBO, IBO in IBF. Borca tisto noč v Düsseldorfu sicer nista pripravila boksarskega spektakla, kakršnega si je svet obetal. Na koncu je slavil Fury po soglasni sodniški odločitvi (115:112, 116:111, 115:112). Takoj po končani borbi pa so iz Kličkovega tabora sporočili, da bodo izkoristili možnost povratnega obračuna, ki je navedena v pogodbi.

Zaenkrat še ni znano, kdaj bo do tega obračuna prišlo, bodo pa ljubitelji boksa seveda upali, da jim borca ponudita veliko več, kot pa tisto noč v Nemčiji. Med možnimi datumi se zaenkrat omenja mesec maj, za lokacijo pa Manchester, čeprav se je sprva govorilo o slovitem Wembleyju. Kljub temu da še nič od tega ni določenega, Kličko že pridno trenira in ohranja visok nivo fizične pripravljenosti, ki jo bo vsekakor potreboval, če želi zopet postati svetovni vladar težke kategorije. Ukrajinec je sicer proti Fuyju zabeležil četrti poraz v karieri, v kateri ima še 64 zmag. Na drugi strani je Fury v profesionalni karieri odboksal 25 borb in prav vse zmagal.

Ukrajinec je sicer na Twitterju zapisal: "Za povratni obračun s Furyjem se še dogovarjamo. Vas bom obveščal. V tem času pa ostajam dobro pripravljen".

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KardinaIFrancRodeVKristusu
09. 03. 2016 16.30
-4
Spet bo pretepen
TakeItEasy
09. 03. 2016 13.28
-6
Bojim se, da bo spet tepen. ;) Ne zna sprejeti, da je njegova era mimo.
RayManzarek
09. 03. 2016 13.49
+5
@Vassago: osebno menim, da njegova era še ni mimo, prihaja nova era in novi Kličko. Če bo sprejel nov slog borbe (ofenzivno, rabijaško) bo uspešen in še bo nekaj časa (3,4 leta) vladal težki kategoriji. Če pa novega sloga ne bo sprejel, pa je konec, ker nasprotniki so ga lahko 10 let preučevali in ga tudi "naštudirali". Je pa Kličko že enkrat spremenil pogled na box in od takrat pa vse do Fury-a je bil uspešen. V vsakem primeru bo ta fajt privabil mase pred TV:)
rikirikson
09. 03. 2016 14.53
+2
definitivno bo rematch dobu kličko.. 110%.. furya je itak nekej strah po preteklih izjavah, da bi najraj kr zakluču kariero se upokojil in da bi odšel v pokoj z vsemi pasovi.. torej? nek strah ane.. tut prvi match ni zmagal s tako OBILNO razliko..
Seljako1899
09. 03. 2016 15.40
-1
Se strinjam z RayManzarek...kličko ima predispozicije da lahko krene tud razbijaško verjamem da bi tud s takim stilom bil top...
bus303
09. 03. 2016 12.41
+3
Bravo legenda. Upam, da bi vrne milo za žajfo ..