Borilni športi

Kličko se bo na Joshuo pripravljal s Hrvatom Hrgovićem: 'Realno je boljši boksar, ukrotil bo Joshuino rušilno moč'

Split, 07. 04. 2017 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenutno najboljši hrvaški boksar Filip Hrgović se v Splitu pripravlja na odhod v kamp Vladimirja Klička, s katerim bo treniral za veliki obračun Ukrajinca proti Anthonyju Joshui, ki ga bomo 29. aprila prenašali na VOYO. To bo obračun za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različicah IBF in WBA.

Hrgović je dobitnik medalje z zadnjih OI.
Hrgović je dobitnik medalje z zadnjih OI. FOTO: AP

Kličko je sam poklical 24-letnega Filipa Hrgovića, sicer dobitnika bronastega odličja z zadnjih olimpijskih iger v Riu de Janeiru v težki kategoriji, v svoj kamp, da mu ta pomaga na pripravah, hkrati pa z njim odboksa nekaj trening dvobojev. "Sem podobnih dimenzij kot Joshua, tako da lahko Kličku pomagam, da se čim bolje pripravi na dvoboj, ki ga čaka," je za hrvaški 24sata povedal Hrgović. Spetakel, ki si ga boste konec aprila lahko ogledati na VOYO, bo potekal na Wembleyju pred več kot 80.000 ljudi. "To je veliko priznanje in čast, poklical me je že drugič, kar pomeni, da me ceni. Po pravici povedano, nisem v izvrstni boksarski formi, od olimpijskih iger dalje sem delal na kondicji, počasi začenjam z boksarskimi treningi, a nisem pozabil boksati, vedno sem pripravljen za dober trening. Štiri, pet rund sem sposoben zagotoviti vsem na svetu in prepričan sem, da bo to Kličku koristilo," je še dodal Hrgović.

In kaj hrvaški junak z zadnjih olimpijskih iger napoveduje 29. aprila? "Mislim, da bo zmagal Kličko po točkah, pa čeprav Joshua izgleda bolj uničevalen in ima na svoji strani več simpatij, še posebej laikov, ki gledajo samo vrhunce njegovih borb in nokavte. Kot boksar, ki pozna boksarske spretnosti, prednost dajem Kličku zaradi tega, ker je izkušenejši. Realno je boljši boksar in mislim, da bo ukrotil Joshuino rušilno moč," je napovedal Hrgović.  

Boksarski april na VOYO
Boksarski april na VOYO FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

optimist11
20. 04. 2017 20.28
Spomnite se dvoboja Foreman- Ali. Foreman je vse mlel pred sabo, Ali v zaključku kariere. Rezultat -Knokavtiran Foreman. Je pa res da je ALI samo eden..
KardinaIFrancRodeVKristusu2
08. 04. 2017 20.25
+3
Hrgović nikoli ni bil profesionalni boksar, poleg tega se ni boril vse od olimpijskih iger.... Amaterski bokser v penziji, primerjati njega in Joshuo je žalitev za šport.... Kličko se je očitno že predal....
Kun_Aguero
08. 04. 2017 18.24
-1
AJ je mlad, kličko je star in temelji na klinču ki pa proti AJju ki je enake velikosti kot on nebo deloval. Nemoreš ga premagat če ga nemoreš udart, AJ ma dve verjante al naj boksa po svoje in zmaga s knockoutom al pa naj odigra isto kot fury ki je imitiral kličkovo taktiko le s bolšo hitrostjo in ga brez modrice na obrazu premaga u 12 rundah al pa mrbit s knockoutom če se wlad odpre kar pa se nebo kr nezna vč kako boksat na drugačen način. u usaki verjanti AJ ima u vrečki zmago in potem upajmo na obračun s Wilderjem.
selecao
08. 04. 2017 15.46
+0
Mislim, da se Kličku izteka, je izreden boksar, čeprav negledljiv. Glede na njegov zadnji dvoboj, s katerim je razočaral vse, mislim, da se bo poslovil z KO, seveda pričakujem, da ga bo Joshoa poslal v komo.
xxman.y
08. 04. 2017 08.47
+6
Se kar strinjam s hrvatom. Mladost in moč sta na strani Joshue, tehnika, izkušenost in podobno pa na strani Klička. Bomo videli, bo pa zanimivo..