Drugi športi

Kličko in Joshua dogovorjena za veliki spektakel 10. decembra, a čaka se še odločitev WBA

Manchester, 18. 10. 2016 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Aktualni boksarski prvak po različici IBF Anthony Joshua in nekdanji absolutni vladar težke kategorije Vladimir Kličko sta se dogovorila za medsebojni obračun. Ta bo predvidoma 10. decembra v Manchestru. Čaka se le še odločitev organizacije WBA, ali bo Kličko morda lahko branil pas WBA, potem ko so ga odvzeli Tysonu Furyju.

Anthony Joshua ima trenutno v lasti IBF šampionski pas težke kategorije.
Anthony Joshua ima trenutno v lasti IBF šampionski pas težke kategorije. FOTO: AP

Uradne potrditve obračuna še ni, saj se čaka na odločitev WBA, ali bo 40-letni Vladimir Kličko dobil nazaj sicer za zdaj še prost WBA pas, ki ga je izgubil Tyson Fury ob nedavnih dopinških ekscesih. Sicer pa je predstavnik Anthonyja Joshue Eddie Hearn potrdil, da sta Ukrajinec in Britanec, sicer tudi olimpijski prvak, dogovorjena za spektakel v Manchestru. 27-letni Joshua je sicer v svoji karieri še neporažen in velja za enega največjih talentov težke kategorije, a do sedaj prav zvenečega imena težke kategorije ni imel nasproti. Nazadnje je na tla spravil Dominica Breazeala, še pred tem pa Charlesa Martina. Do sedaj je vse obračune dobil z nokavtom, kar je dovolj zgovoren podatek.

"Dokler WBA ne sporoči svoje odločitve, ne moremo storiti koraka naprej," je povedal Hearn v pogovoru za SkySports. "Pričakujemo novico v prihodnjih dneh, medtem pa bomo iskali morebitne alternativne možnosti za 10. december," je zaključil Joshuin predstavnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KardinaIFrancRodeVKristusu2
19. 10. 2016 13.29
+2
Anthony zna imeti težave zaradi neizkušenosti.... Je že kdaj boksal v 12. rundi? Ne.... Je že kdaj doživel knock down? Ne.... Je že kdaj boksal proti nasprotniku, ki bi mu povzročal težave zaradi dosega? Ne.... Je že kdaj imel težave z vidom zaradi prebite arkade? Ne.... Je že kdaj imel težave z dihanjem zaradi zlomljenega nosa? Ne....
KardinaIFrancRodeVKristusu2
19. 10. 2016 13.40
+1
....nekdo, ki še nikoli ni doživel naštetega, lahko ob prvem zlomljenem nosu ali ob prvem pretresu možganov povsem odpove.... Tako fizično, kot mentalno, zato izkušnje igrajo VELIKO vlogo....
TucoRamirez
19. 10. 2016 17.23
+2
Tut Mike Tyson je bil enkrat mlad in neizkušen....pa so vsi padli kot holdi.
Kun_Aguero
18. 10. 2016 21.41
+3
tuki usi podcenjujete wlada in uzdigujete joshuo a poglejte to da anthony ni boxal resnejšega naprotnika medtem ko jih je wlad kar dosti dau čez ter podcenjevati ga na tem da ga je premagal fury ni mogoče ker je bil Tyson preden je padel v depresijo in debelost fit boxer z odličnim delom z nogami s čem je preprečil wladimirju da bi ga dosegel. Wlad ima isperfektionirano taktiko za boxerje ki niso višji od njega tako da bo teška za anthonyja, upam da dober meč naj najboljši boxer zmaga in čim hitrejše okrevanje za prvaka furyja
Kaoswakii
18. 10. 2016 21.01
+3
Za Kličkota bo težka... po moje nima možnosti proti Joshui, boksanje s Tysonom Furijem je blo pa itak tko žalostno, tukaj bo pa čist druga pesem, navijam sicer za Klička, ampak proti temu " mulčku" pa mislim, da bo hitro legel....
DonDonDan
19. 10. 2016 08.57
Ja, mulček je veliko hitrejši, ima veliko boljše gibanje in tehniko. Kličko je prepočasen in prestar za njega, žal. Upam samo, da ga ne bo preveč sramotno razšraufal !!!
zobar652
18. 10. 2016 20.13
+2
vsi podcenjujete klička zaradi poraza proti fury-ju, vendar se nezavedate, da ima fury odlično delo nog ves čas je menjaval spredjno nogo in imel odlično naštudiran gameplana, nasploh je odličen boksar.. toda vseeno mislim, da je v tej borbi favorit kličko, ima za seboj ogromno težkih 12-rundih borb, ima eno najboljših kombinacij 1-2 v današnjem boksu, je tehnično dobro podkovan itd. Joshua pa se do sedaj ni spopadel z nobenim pol tako dobrim nasprotnikom kot je Kličko, hkrati pa ima zelo slaba pljuča, dvomim da je zmožen iti 12 rund na njavišjm nivoju. sam mislim, da ima Joshua možnosti za zmago le na račun Kličkovih let. Pa nisem pristaš ne enega ne drugega toda upam da Steelhammer zmaga.
Seljako1899
18. 10. 2016 21.32
+1
+1 drži kot pribito vse kar si napisal...Ena najpomembnejših lastnosti v boksu "footwork" katerega folk vedno znova spregleda...Brez tega Joshua za moje pojme ne more pobrat vseh divizij kar naj bi bil cilj vsakega perspektivnega težkaša. Želim obema srečo ampak sem vedno na strani Wlada ne glede na vse :D
DonDonDan
19. 10. 2016 08.59
Poglejta si duel z Corijem Sandersom na tubi. Takrat je bil Kličko že v velikem vzponu, ni pa še bil na vrhuncu svojih zmogljivosti!
.jest
18. 10. 2016 20.09
+4
Tale brihtol M.G. od 24 ur je Vladimirja Klička razglasil za Rusa. Je omenjeni boksar izdal svojo domovino?
Roterdam
18. 10. 2016 18.57
+3
Na ta dvoboj sem res upal a sem mislil, da se to ne bo tako kmalu zgodilo. Občutek imam, da Kličko ne upa v ring z njim in bi zanj bilo bolje, da prej konča kariero, torej odlaša s tem dvobojem za kakšno leto ali dve. Po drugi strani pa Joshua tudi ne bo stopil indiferentno v ring. Ker ne bo upal takoj napasti, se mu lahko zgodi, da kakšno močno tudi on prestreže, potem pa se lahko povleče nazaj in dvoboj postane enakovreden. Če pa bo iskal priložnost in pazil, da res po neumnem česa ne dobi, potem bo do 8 runde gotovo našel priložnost za serijo udarcev, katerih Kličko ne bo preživel.
Barbarezo
18. 10. 2016 19.40
-1
ejga kučan...Jousha bo uspaval Kličkota..lp