Drugi športi

Kličko: Boksal bom za pokojnega trenerja

Berlin, 31. 10. 2012 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Svetovnega boksarskega prvaka težke kategorije po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO Vladimirja Klička 10. novembra čaka borba s Poljakom Mariuszem Wachom. To bo prvi obračun Ukrajinca po smrti njegovega dolgoletnega trenerja Emanuela Stewarda.

Vladimir Kličko je pod vodstvom Emanuela Stewarda zabeležil 16 zmag in zgolj en poraz.
Vladimir Kličko je pod vodstvom Emanuela Stewarda zabeležil 16 zmag in zgolj en poraz. FOTO: Reuters

Vladimir Kličko bo v soboto 10. novembra branil zbirko svojih šampionskih pasov proti doslej še nepremaganemu Mariuszu Wachu. Za 36-letnega ukrajinskega hrusta bo ta borba še kako čustvena, saj bo v ring stopil prvič po smrti legendarnega trenerja Emanuela Stewarda. Slednji je v kotu Klička sicer stal vse od leta 2004. "Izgubil sem zelo dobrega prijatelja. To borbo bomo posvetili Emanuelu Stewardu. Njegov duh bo z nami. Tudi on bi si želel, da do borbe pride. V njegovo čast bomo to željo izpolnili," je za bild.de povedal Kličko, čigar obračun proti neugodnemu Poljaku si boste lahko v živo ogledali tudi na VOYO.

Steward je sicer po dolgi bolezni umrl prejšnji teden. Legendarni trener je bil leta 1996 sprejet v boksarsko hišo slavnih, mesto med 'nesmrtnimi' pa si je zagotovil predvsem s treniranjem nekdanjega prvaka v lahko težki in srednji kategoriji Thomasa Hearnsa. Pod Stewardovim okriljem so sicer trenirali še številni vrhunski borci, kot so Lennox Lewis, Oscar De La Hoya in nazadnje tudi Vladimir Kličko.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Seljako1899
31. 10. 2012 16.11
+12
R.I.P. LEGENDA