Drugi športi

Klepačeva obstala na zadnji oviri, Radwanska z vstopnico v Singapur

Hongkong, 18. 10. 2015 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andreja Klepač v paru s Španko Laro Arruabarrena-Vecino ostaja brez zmage na teniškem turnirju WTA v Hongkongu, potem ko je izgubila v finalu. Nedelja je bila bolj srečna za Agnieszko Radwansko, ki si je z zmago v Tianjinu zagotovila vstopnico za singapurski finale.

Andreja Klepač.
Andreja Klepač. FOTO: Reuters
V finalu dvojic je prvopostavljena slovensko-španska kombinacija morala priznati premoč četrtima nosilkama, Francozinji Alize Cornet in Kazahstanki Jaroslavi Švedovi, ki sta se po dobri uri in pol veselili zmage s 7:5 in 6:4.

Radwanska ukrotila črnogorsko senzacijo
Poljakinja Agnieszka Radwanska je zmagovalka teniškega turnirja WTA v kitajskem Tianjinu. Druga nosilka turnirja z nagradnim skladom 500.000 ameriških dolarjev je v današnjem finalu gladko premagala nepostavljeno Črnogorko Danko Kovinić s 6:1, 6:2.

Poljakinja si je z zmago proti 20-letni črnogorski senzaciji zagotovila nastop na zaključnem turnirju sezone WTA v Singapurju. Radwanska je sicer osvojila še 16. karierni naslov na turnirjih WTA, drugega letos. Črnogorska tenisačica je zaigrala v svojem prvem velikem finalu.

Radwanska se je pridružila Čehinji Petri Kvitovi, Romunki Simoni Halep, Rusinji Mariji Šarapovi in Španki Garbine Muguruza, ki so si že zagotovile vstopnice za Singapur.

Za preostala tri mesta se bori še osem igralk, Nemka Angelique Kerber, Čehinja Lucie Šafarova, Italijanka Flavia Pennetta, Švicarki Timea Bacsinszky in Belinda Benčič, Španka Carla Suarez Navarro, Američanka Venus Williams in Čehinja Karolina Pliškova. V Singapurju med 23. novembrom in 1. decembrom ne bo številke 1 svetovnega tenisa Serene Williams, ki je sezono že končala.

Agnieszka Radwanska.
Agnieszka Radwanska. FOTO: Reuters

Jankovićeva dobila Hongkong
Srbkinja Jelena Janković je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Hongkongu. Četrtopostavljena Srbkinja je v finalu s 3:6, 7:6 (4) in 6:1 odpravila drugo nosilko, Nemko Angelique Kerber. Za Srbkinjo je to 15. turnirski naslov v karieri in drugi letos. Nemka je sicer bila že na pragu svoje pete letošnje turnirske zmage, ko je v drugem nizu vodila s 6:5, toda Jankovićeva se je vrnila v igro in dvoboj obrnila v svoj prid. Nemka pa ni izgubila le dvoboja, temveč tudi možnost, da se z zmago že uvrsti na zaključni turnir v sezoni, ki bo v Singapurju.

WTA Hongkong, finale:
Jelena Janković (Srb/4) - Angelique Kerber (Nem/2) 3:6, 7:6 (4), 6:1

WTA Tianjin, finale:
Agnieszka Radwanska (Pol/2) - Danka Kovinić (Črg) 6:1, 6:2

WTA Linz, finale:
Anastazija Pavljučenkova (Rus/7) - Anna-Lena Friedsam (Nem) 6:4, 6:3

WTA Hongkong, dvojice, finale:
Alize Cornet/Jaroslava Švedova (Fra/Kaz/4) - Andreja Klepač/Lara Arruabarrena-Vecino (Slo/Špa/1) 7:5, 6:4.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.