Drugi športi

Raonić z 230 km/h razorožil Wawrinko, Klepačeva in Srebotnikova uspešni med mešanimi pari

Melbourne, 25. 01. 2016 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Drugi ponedeljek na odprtem prvenstvu Avstralije je postregel s porazom četrtega nosilca in zmagovalca Melbourna 2014 Švicarja Stana Wawrinke. V petih nizih ga je porazil Kanadčan Miloš Raonić. Brez težav sta napredovala Španec David Ferrer in Škot Andy Murray.

Miloš Raonić
Miloš Raonić FOTO: AP
Znani so četrtfinalni pari v obeh konkurencah. Pri moških se bodo merili Novak Đoković - Kei Nishikori, Roger Federer - Tomas Berdych, Gael Monfils - Miloš Raonić in David Ferrer - Andy Murray. Pri dekletih pa: Serena Williams - Marija Šarapova, Agnieszka Radwanska - Carla Suarez Navarro, Angelique Kerber - Viktorija Azarenka in Johanna Konta - Zhang Shuai. Za presenečenje, vsaj na papirju, je v osmini finala med moškimi je poskrbel Miloš Raonić. Wawrinka je zdaj najvišjerangirani igralec, ki je že zapustil Melbourne. A pravzaprav ne gre za veliko presenečenje, saj je Raonić med najbolj vročimi igralci na 'touru'. V 2016 še ni izgubil; osvojil je turnir v Brisbanu, kjer je v finalu premagal Rogerja Federerja. Pot do zmage si je 195 centimetrov visoki Raonić tlakoval z začetnimi udarci. Njegovi prvi v povprečju dosegajo 230 km/h; proti Wawrinki je zabil 24 asov in dobil 32 točk z začetnim udarcem. "Moja taktika je narekovati ritem igre. To počnem z začetnimi udarci in tako se mislim lotiti tudi naslednjega tekmeca," je dejal 25-letnik s črnogorskimi koreninami.

Najbolj presenetljiv četrtfinalni par pri ženskah bo gotovo obračun Konta - Zhang. Prva je Britaniji zagotovila prvi ženski četrtfinalni nastop na grand slam turnirjih po 32 letih, Zhangova pa je doslej izgubila vseh 14 dvobojev največjih turnirjev, tokrat pa se uvrstila kar med osem najboljših igralk.

Klepačeva in Srebotnikova uspešni med mešanimi pari

Andreja Klepač
Andreja Klepač FOTO: Reuters

Slovenski predstavnici med mešanimi pari sta uspešno preskočili drugo oviro na turnirju za grand slam v Avstraliji. Katarina Srebotnik je bila uspešna v paru s starejšim od bratom Murray, Jamiejem, Andreja Klepač pa se je v četrtfinale uvrstila skupaj s Treatom Hueyjem s Filipinov. Katarina Srebotnik, ki je na velikih turnirjih prvič moči združila z Jamiejem Murrayjem, s katerim sta četrta nosilca, je premagala nemško-kolumbijsko navezo Anna-Lena Groenefeld/Robert Farah s 6:4, 6:4, Andreja Klepač in Treat Huey pa sta v hitropoteznem tretjem nizu premagala Rusinjo Aljo Kudrajcevo in Šveda Roberta Lindstedta. Slovenski igralki naj bi se v Melbournu dogovorili, da bosta odslej nastopali v paru. Tako bosta najboljši slovenski igralki med dvojicami prvič združili moči in tako verjetno skupaj zaigrali tudi na pokalu Fed ali morda celo na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

 Izidi:
- moški, osmina finala:
Gael Monfils (Fra) - Andrej Kuznecov (Rus) 7:5, 3:6, 6:3, 7:6 (4);
Miloš Raonić (Kan/13) - Stan Wawrinka (Švi/4) 6:4, 6:3, 5:7, 4:6, 6:3;
David Ferrer (Špa/8) - John Isner (ZDA/10) 6:4, 6:4, 7:5;
Andy Murray (VBr/2) - Bernard Tomic (Avs/16) 6:4, 6:4, 7:6 (4);

- ženske, osmina finala:

Angelique Kerber (Nem/7) - Annika Beck (Nem) 6:4, 6:0;
Viktorija Azarenka (Blr/14) - Barbora Strycova (Češ) 6:2, 6:4;
Johanna Konta (VBr) - Ekaterina Makarova (Rus/21) 4:6, 6:4,
Zhang Shuai (Kit) - Madison Keys (ZDA/15) 3:6, 6:3, 6:3.
8:6;

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.