Drugi športi

VIDEO: Kitadžima odplaval svetovni rekord

Tokio, 08. 06. 2008 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dvakratni plavalni olimpijski prvak Japonec Kosuke Kitadžima je danes na domačem prvenstvu v Tokiu na 200 m prsno postavil nov svetovni rekord.

Kosuke Kitadžima
Kosuke Kitadžima FOTO: Reuters

Petindvajsetletni Kosuke Kitadžima je 200 m odplaval v 2:07,51 minute, kar je za 0,99 sekunde hitreje od dve leti stare znamke Američana Brendana Hansena.

Olimpijski prvak na 100 in 200 m prsno iz Aten 2004 je tako po dveh novih državnih rekordih na odprtem prvenstvu Japonske danes odplaval tudi svetovni rekord. Kitadžima je rekord odplaval v slovitih kopalkah LZR Racer proizvajalca Speedo, v katerih so plavalci vse od februarja, ko so prišle na tržišče, postavili že 38 novih svetovnih rekordov. Tudi zato so poznavalci plavanje te nove kopalke že poimenovali tehnološki doping.

Kitadžima ima sicer pogodbo, da bo na bližnjih OI v Pekingu nosil opremo proizvajalca Mizuno, a so krovni pri japonski zvezi že napovedali, da se bodo v torek sestali s predstavniki podjetja in še enkrat preverili pogodbo. Mizuno je sicer minuli mesec na tržišče dal nove tekmovalne kopalke, ki naj bi konkurirale Speedu.


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.