Drugi športi

Kerberjeva prva polfinalistka US Opena, konec za slovensko navezo Srebotnik-Klepač

New York, 06. 09. 2016 22.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angelique Kerber je prva polfinalistka letošnjega US Opena. Nemka je s 7:5 in 6:0 premagala lanskoletno finalistko Roberto Vinci. V konkurenci ženskih dvojic sta nastope zaključili Slovenki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, ki sta v četrtfinalu morale priznati premoč ruski navezi Ekaterina Makarova-Elena Vesnina.

Kerberjeva je potrdila dobro formo in zavezala kravato Vincijevi.
Kerberjeva je potrdila dobro formo in zavezala kravato Vincijevi. FOTO: AP

33-letna italijanska veteranka Roberta Vinci se je v uvodnem nizu odlično zoperstavila favorizirani Nemki, ki v New Yorku lovi naskok na številko 1 svetovne lestvice, a vse ne bo odvisno zgolj od nje, saj bi Serena Williams z uvrstitvijo v finale ubranila prvo mesto na lestvici WTA. Italijanka – lani je v New Yorku izločila prav Sereno v polfinalu – je ob vodstvu 5:4 servirala za osvojitev prvega niza, nato pa povsem popustila in izgubila kar neverjetnih devet iger zapored. Vse to je pomenilo, da se je Angelique Kerber razveselila zmage s 7:5 in 6:0 in uvrstitve v polfinale.

"Proti Roberti nikoli ni lahko igrati, pa čeprav igra poškodovana, kot je igrala danes. Zelo sem vesela, da sem zmagala, tudi to, da sem jo premagala v dveh nizih, mi veliko pomeni. Povsem vseeno mi je, kdo bo moj tekmec v naslednjih dvobojih, lahko le obljubim, da se bom na naslednji dvoboj ali dva dobro pripravila," je dejala 28-letna Nemka.

Monfils še naprej stoodstoten
Urok zmage nad Rafaelom Nadalom na grand slamih je znova udaril. Tokrat ga je izkusil francoski teniški igralec Lucas Pouille, ki je v četrtfinalu moral priznati premoč rojaku Gaëlu Monfilsu. Ta še naprej ostaja stoodstoten na letošnjem US Openu – v polfinale se je prebil brez izgubljenega niza (6:4, 6:3, 6:3).

Konec za slovensko navezo
Slovenska ženska teniška dvojica Katarina Srebotnik/Andreja Klepač je nastope na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku končala v četrtfinalu. Kot že nekajkrat letos sta ju na poti do odmevnejšega izida zaustavili Rusinji Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina, ki sta bili boljši z rezultatom 6:4 in 6:2.

US Open, četrtfinale (Ž):
Angelique Kerber (Nem/2) – Roberta Vinci (Ita/7) 7:5, 6:0

US Open, četrtfinale (M):
Gaël Monfils (Fra/10) - Lucas Pouille (Fra/24) 6:4, 6:3, 6:3

US Open, ženske dvojice, četrtfinale:
Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rus/5) – Katarina Srebotnik/Andreja Klepač (Slo/13) 6:4, 6:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.