Drugi športi

Kavtičnik in Prošt s Slovenijo na SP

Zreče, 02. 01. 2013 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Selektor slovenske rokometne izbrane vrste Boris Denić je bil primoran v zasedbo vrniti rekonvalescenta Vida Kavtičnika in vratarja Primoža Prošta.

Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denić je bil zaradi poškodb in bolezni primoran v nekaj izrednih ukrepov. Čeprav je že na samem začetku jasno in glasno povedal, da je Vida Kavtičnika in Primoža Prošta povabil na priprave predvsem z namenom, da sta del pogona in se s tem privajata na skorajšnjo vrnitev v zasedbo, bosta omenjena nepričakovano odpotovala na svetovno prvenstvo. Pot v Španijo jima lahko prepreči le poškodba, a zdi se, da sta ta hip med bolje pripravljenimi v zasedbi.

"Najbolj me skrbi, da po vseh teh zdravstvenih težavah nimamo več nobenega manevrskega prostora v primeru nove poškodbe, rokomet pa je telesno izjemno zahteven šport, poln kontaktov,'' je na novinarski konferenci povedal Ljubljančan na klopi slovenske izbrane vrste, ki bo svoje izbrance odpeljal na prijateljski turnir na Dansko.

Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik FOTO: Damjan Žibert

Kavtičnikovo koleno ne zateka …
"Imam dober občutek, delam po predvidenem programu, koleno pa mi ne zateka. Na treningih sledim soigralcem pri delu in vesel sem, da je tako. Vesel sem, da sem se znova vrnil v reprezentanco, ki je zelo kakovostna, pa tudi soigralci so me zelo dobro sprejeli," je na temo vrnitve v izbrano vrsto dodal Velenjčan, sicer član francoskega Montpellierja, ki je po dolgotrajni rehabilitaciji hitro ujel tekmovalni ritem.

Proštu žal Skoka in Lesjaka
"Na takšen način si zagotovo nisem hotel zagotoviti nastopa v Španiji. Žal mi je Skoka in Lesjaka, a naredil bom vse in po najboljših močeh pomagal reprezentanci," je ob vrnitvi v izbrano vrsto dodal Trboveljčan, ki je doslej kot edini v stavniški aferi, ki je pretresla Francijo in rokometni Montpellier, priznal, da je stavil.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lionelmessi10
02. 01. 2013 19.30
+5
to je bol okrepitev in srečna novica kot pa kaka škoda,da gre Kavtričnik pa da ne gre Iklavčič...VId je po 8 mesecih brez rokometa trenutno še vseeno bolšđi od Miklavčiča,pa če je ta v polnem tekmovalnem ritmu+ tega ma še Kavtičnik izkušnje ki jih nuca sorazmerno mlada repka.
fcINTER4ever
02. 01. 2013 17.26
+6
TOO glaun da gre Kavtičnik zraven:)
fcb4ever
02. 01. 2013 16.12
+3
namesto koga pa bo kavtičnik?
Aljaž Ramšak
02. 01. 2013 16.49
+5
fcb4ever
02. 01. 2013 17.49
-2
tooooo sam da gre miklavčič vn ker je nesposobn