Drugi športi

Kavčič in Hercegova uspešna na prvi oviri

Ljubljana, 22. 05. 2011 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko si je Blaž Kavčič na igrišču številka 7 ekspresno po treh nizih priigral nastop v drugem krogu teniškega odprtega prvenstva Francije v Parizu, je na istem terenu njegov uspeh ponovila še Polona Hercog.

Blaž Kavčič - 10
Blaž Kavčič - 10 FOTO: Damjan Žibert

Hercogovo v drugem krogu čaka obračun z boljšo iz ponedeljkovega dvoboja med 29. nosilko Kitajko Shuai Peng in Avstrijko Tamiro Paszek, pred petimi leti tudi zmagovalko portoroškega turnirja WTA.

Že pred Hercogovo je do zmage v prvem krogu prišel Kavčič. Najboljši slovenski teniški igralec je tako z odliko začel nastope na drugem letošnjem turnirju za veliki slam. Na igriščih Roland Garrosa je namreč po slabih dveh urah igre gladko s 6:1, 6:4 in 6:2 premagal 85. igralca z lestvice ATP, Latvijca Ernestsa Gulbisa, leta 2008 četrtfinalista Roland Garrosa.

"Zelo sem zadovoljen z današnjo predstavo. Že pred dvobojem sem vedel, kaj lahko pričakujem od Gulbisove igre - zelo dobro sem nevtraliziral njegov začetni udarec, v igri sem bil boljši in imel sem dobro popotnico za igro na svoj servis. Zelo dobro sem tudi serviral, imel sem dober odstotek prvega servisa in s servisom sem dosegel veliko neposrednih točk ter tudi s prvim udarcem po njem," je po dvoboju dejal Kavčič.

"Zavedal sem se, da tekmecu ne smem pustiti niti rahle prednosti, kakšnega hitrega 'breaka', saj se igralci, kot je on, sicer hitro sprostijo in znajo zaigrati precej bolje. Rezultatsko sem skušal biti ves čas blizu in to mi je danes odlično uspelo. Taktično sem odigral popoln 'meč' in prav zato sem si zaslužil to zmago," je menil Kaljut, kot prvega slovenskega igralca kličejo prijatelji.

Kavčič je po le 31 minutah dobil prvi niz s 6:1, ko je zelo dobro igral z osnovne črte. Povedel je s 4:0 in nato po zgolj 32 minutah igre dobil niz s 6:1. Najboljši slovenski igralec je tudi drugi niz začel odlično in povedel z 2:0, nato pa ga je februarja letos že 21. igralec sveta ujel in povedel s 3:2. Kavčič je ohranil mirno kri in se po nadaljnjih 45 minutah igre veselil še drugega niza (6:4).

Ljubljančan se ni zaustavil niti v tretjem nizu; ko si je z odvzemom servisa priigral vodstvo s 5:2, je na svoj začetni udarec po nekaj težavah le dobil sedmo igro in po 40 minutah tretjega niza s tem tudi uvodni dvoboj Roland Garrosa. "Zmaga je bila resda gladka, a le na papirju. Lahko rečem, da je bil drugi niz precej enakovreden in če bi se mi tam kaj zalomilo, bi bil dvoboj spet povsem odprt," je še pojasnil 24-letnik in dodal: "V bistvu je velika razlika, če vodiš z 2:0 v nizih ali pa je 1:1 in praktično le nekaj točk odloča o tem. Jaz sem bil na srečo zbran, dosegel tudi 'break' na 4:4 in odigral vrhunsko igro na svoj servis. Ko sem enkrat vodil 2:0 v nizih, je bilo veliko lažje igrati in sem tekmo lepo pripeljal do konca. Zato sem res zelo vesel!"

Kavčič se bo v drugem krogu OP Francije pomeril z boljšim iz ponedeljkovega dvoboja med 25. nosilcem Juanom Martinom del Potrom in Hrvatom Ivom Karlovićem.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uroš76
23. 05. 2011 12.32
Ko sem enkrat vodil z 2:0 je bilo lazje igrati!? Mislim,da mu manjka samo se samozavest na zacetku igre. Ko mu to stece ga bomo pa lahko veckrat spremljali in tudi navijali v cetrt finalih itd... VSA ČAST!
vizitafan
22. 05. 2011 22.49
vizitafan
22. 05. 2011 22.39
kim llsung
22. 05. 2011 20.10
bravo se mal bos noleta vn vrgu drzim pesti
Tisbjxl
22. 05. 2011 20.01
Die einemaister
22. 05. 2011 16.49
Bravo Blaž reku sm d je Glbis premagljiv, ker ni veljau nikoli pa posebej talentiranega meu je neke pribliske a to je blo tudi use, bravo kr tko naprej.