Drugi športi

Zmaga za Žemljo, Kavčič in Bedene izpadla v prvem krogu

London, 25. 06. 2013 14.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
5

Na teniškem turnirju za grand slam v Wimbledonu je v 1. krogu zmagal eden od treh slovenskih igralcev. Žemlja je s 3:1 v nizih premagal Američana Russella, Kavčič je po odigranih treh nizih izgubil proti Nemcu Struffu, podobno je s porazom nastop končal tudi Bedene proti Argentincu Meyerju.

Grega Žemlja je uspešno začel nastope na tretjem turnirju za grand slam v sezoni, Blaž Kavčič in Aljaž Bedene pa sta izgubila dvoboja prvega kroga na tretjem grand slamu sezone. Žemlja je s 3:1 v nizih premagal Američana Američana Michaela Russella, ki na lestvici ATP zaseda 95. mesto. V četrtek ga čaka dvoboj z 29. nosilcem, Bolgarom Grigorjem Dimitrovom. Slovenski teniški igralec, 55. na lestvici ATP, je slabo začel dvoboj, saj je izgubil prvi niz, nato pa skorajda ekspresno dobil naslednje tri, zadnjega s 6:1 v samo 24 minutah.

Žemlja je izgubil prvo igro na svoj servis in Američan je povedel z 2:0, pri tretji točki pa je Žemlji uspelo izenačiti. Izenačena sta bila tudi pri četrti in šesti točki, podaljšana igra pa je pripadla Russellu. Po 1:1 v drugem nizu je Žemlja prvič v dvoboju povedel, nato pa sta igralca izmenično osvajala točke. Kranjčan je povedel s 5:4, nato pa po 6:4 izenačil v nizih. Podobno kot v prvih dveh sta bila tudi v tretjem nizu igralca izenačena do četrte točke, nato pa je Žemlji le uspelo streti odpor Američana in osvojiti niz. Precej lažje delo je imel v četrtem, ko je povedel s 3:0, nato je točko osvojil Russell, do konca pa je Žemlja nanizal še tri in se veselil preboja v drugi krog. Tekmeca sta se pomerila petič v karieri, Žemlja pa zdaj vodi s 3:2 v zmagah. Slovenski igralec je nanizal 18 asov, izrazito boljši pa je bil v številu "winnerjev"; dosegel jih je kar 68, Russell pa 30 manj.

Grega Žemlja
Grega Žemlja FOTO: Reuters
Kavčiča je v Wimbledonu s 6:4, 6:1 in 6:3 premagal Nemec Jan-Lennard Struff, ki na lestvici ATP zaseda 115. mesto. Ljubljančan je na lestvici ATP na 124. mestu, dvoboj je trajal uro in 36 minut. Aljaž Bedene, 90. igralec z lestvice ATP, je s 6:2, 6:3 in 6:4 izgubil proti Argentincu Leonardu Mayerju, 84. igralcu sveta, dvoboj je trajal uro in 56 minut.

"Zanesljivo ni šlo, kot sem si zamislil. Lahko rečem, da sem zadnje tri dni na treningih igral zelo dobro, igral z veliko bolje uvrščenimi igralci, kot je Struff, in bil konkurenčen oziroma še boljši, bolj agresiven. Danes na tekmi, če dobiš 30 asov in 50 'winnnerjev' z zadnje črte, je težko delati neke zaključke. Enostavno je bil nasprotnik danes predober. Nekako mislim, da sem letos igral najboljši tenis kot kadar koli na travi, tudi dobro sem se počutil na travi. Lahko rečem, da sem res dobro igral. Na žalost je nasprotnik danes igral brez napak, ni mi dal nobenih priložnosti. Imel sem nekaj break žog, ki jih na žalost nisem izkoristil," je po dvoboju dejal Kavčič in dodal: "Če potegnem črto, je bil nasprotnik za razred boljši, to dokazuje tudi rezultat."

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič FOTO: Reuters

Izidi:
Grega Žemlja (Slo) – Michael Russell (ZDA) 6:7 (3), 6:4, 6:4, 6:1.
Jan-Lennard Struff (Nem) – Blaž Kavčič (Slo) 6:4, 6:1, 6:3
Leonardo Mayer (Arg) – Aljaž Bedene (Slo) 6:2, 6:3, 6:4
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

snežek
26. 06. 2013 12.08
-1
Pojdite na uradno ATP stran in si oglejte. nekaj podatkov o številu igralcev med 100 po državah : Francija 12, ZDA 8, Nemčija 6, Velika Britanija 1, Canada 1, Japonska 1, Kitajska 0. Če to, da ima Slovenija TRI igralce v tej druščini, ni fenomenalen uspeh, potem sem Krištof Kolumb, papež in hudič obenem. Zadnjič sem gledal na Eurosportu prenos, ko je menda igral Žemlja in komentatorja sta se na veliko čudila temu dejstvu:dva milijona ljudi, eden od njiju niti ni vedel, kje Slovenija leži itd. Fantje, zresnite se !
dummy.
26. 06. 2013 00.12
+7
Včasih smo lahko le sanjali enega slovenskega tenisača med 100 najboljših sedaj imamo med stoterico 3...da o igranju v glavnem delu grad slamov sploh ne govorim...korak po koraku.... amapk žal vas večina zna samo pljuvati čez vse...pač mi slovenci... :)
orgullo madridista
25. 06. 2013 20.52
-5
Naj v skoke prešaltajo, to je edini šport kjer so slovenci dokaj vidni..
Die einemaister
25. 06. 2013 19.22
-1
Darcis 135 na svetu premaga Nadala, nai ne morjo premagat eno levo smetalo, nej igrajo challengerje to je max za naše
blackwizard
25. 06. 2013 15.08
+2
slovenci pa tenis,ne gre skup