Drugi športi

Kauzer zmagal v Pauju in osvojil skupno zmago v svetovnem pokalu

Pau, 15. 08. 2015 16.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na tekmi svetovnega pokala, zadnji v letošnji sezoni, v francoskem mestu Pau pridobil eno mesto po ogledu videoposnetka. Zmage se je tako veselil Hrastničan, ki je tudi skupni zmagovalec pokala.

Francoz Viven Colober je izpustil vratca in dobil 50 kazenskih sekund. Sodniki so Coloberju kazen prisodili po ogledu videoposnetka. Peter Kauzer je tako končal na prvem mestu, za 0,01 sekunde je zaostal Belgijec Mathieu Doby, na tretjem mestu je končal Avstralec Lucien Delfour, ki je zaostal dve stotinki. Zaradi kazni je eno mesto pridobil Simon Brus, ki je tako končal na osmem mestu, Janoš Peterlin je ostal na desetem mestu.

Kauzer je prišel do nove zmage v svetovnem pokalu - prve po Tacnu leta 2013. Sicer so bile to druge stopničke za Hrastničana letos, saj je bil v začetku julija na Slovaškem tretji. Kauzer je zmagal kljub dvema kazenskima sekundama, od drugouvrščenega Belgijca Dobyja je bil hitrejši za stotinko sekunde. Z zmago si je Kauzer tudi zagotovil prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. To mu je uspelo že v sezonah 2009 in 2011.

"Res dobro sem se počutil. V polfinalu sem nadzoroval, naredil sem eno napako. V finalu sem vedel, kje lahko pridobim. Šel sem dosti hitreje. Na žalost sem naredil dotik. Čoln mi je celo progo dobro tekel. Nisem se spravljal v tvegane položaje. Spodnjo kombinacijo sem dobro odpeljal. Vedel sem, da sem dobro na poti. Nisem vedel, da bom zmagal. Tako se je razpletlo," je razložil Kauzer in dodal: "Veliko mi to pomeni. Tu sem potrdil, da sem spet stari jaz in se lahko kosam s komerkoli. Počutim se dobro, to je glavnega pomena."

Peter Kauzer
Peter Kauzer FOTO: Miro Majcen

Edini finalist v konkurenci kanuistov je bil Luka Božič, ki je zgrešil vratca, dobil 50 kazenskih sekund in osvojil deveto mesto. Zmage se je veselil domačin Pierre-Antoine Tillard, drugi je bil Slovak Matej Benuš, ki je s tem osvojil skupni seštevek. Na tretjem mestu je končal še en Francoz Denis Gargaud Chanut. Brez finala je ostal Benjamin Savšek, ki je bil v polfinalu prepočasen, tekmo je končal na 12. mestu, kljub temu pa je v skupnem seštevku osvojil drugo mesto. Jure Lenarčič je bil 13.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.