Drugi športi

Kauzer uspešno skozi kvalifikacije, tudi dvosed brez težav

Tacen, 01. 06. 2017 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S kvalifikacijami pri kajakaših, kanuistkah in kanuističnih dvosedih se je danes v Tacnu začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Brzice pod Šmarno goro je med kajakaši uspešno ukrotil tudi Peter Kauzer, ki se je v polfinale prebil že s prvo kvalifikacijsko vožnjo, v prvo pa sta bila uspešna tudi Luka Božič in Sašo Taljat v dvosedu.

Po več tednov dolgih pripravah se je danes v Tacnu začel tudi tekmovalni del letošnjega prvenstva stare celine. Po pričakovanjih je kvalifikacije v prvo uspešno opravil Kauzer, srebrni olimpijec iz Ria de Janeira, ki je dosegel osmi čas.

"Naloga je opravljena, to je edino pametno v moji današnji vožnji. Proga je takšna, da je veliko startov, če imaš slabo vodo, težko čoln steče, da bi lahko vmes malo zadihal. Proge sem se lotil malo preveč na sigurno, vsa protitočna vratca sem prevozil zelo okrog količkov, da le ne bi naredil kakšnega dotika in da bi se že s prvo vožnjo prebil naprej. Na koncu se mi je malo še voda 'gor postavila', tako da sem bil na koncu zelo utrujen," je po uspešni prvi kvalifikacijski vožnji povedal Kauzer. V sobotnem polfinalu se bo Kauzerju in ostalim kajakašem pridružil še Martin Srabotnik, ki je med trideset najboljših napredoval z drugo vožnjo, medtem ko je zgolj za mesto brez polfinala ostal novinec v slovenski članski reprezentanci Žan Jakše.

Peter Kauzer.
Peter Kauzer. FOTO: AP

Svojo poslovilno tekmo sta med kanuističnimi dvosedi dočakala nekdanja svetovna prvaka Taljat in Božič, ki sta v prvo dosegla šesti čas in se prepričljivo prebila v polfinale."Kot kaže, nama je nekaj občutka od lanske sezone še ostalo, tako da sva zadovoljna z vožnjo. Z izjemo napake na petih vratih je bila cela vožnja takšna, kot sva si jo zastavila na ogledu, tako da je bilo fino veslati," je po vrnitvi v čoln dejal Taljat.

Skupaj nista veliko trenirala, pred evropskim prvenstvom sta opravila le tri skupne treninge. "Pripravljala sva se individualno, v dvojcu sva naredila tri treninge in se še malo loviva. A fino se je bilo vrniti, mislil sem, da bo težje. Manjka nama sicer nekaj usklajenosti, ampak jo počasi dobivava z vožnjami. Za soboto greva postopoma po stopničkah. Najprej skozi kvalifikacije, v soboto upam, da preko polfinala prideva tako tudi v finale, tam pa naju čaka borba," je še dejal Taljat.

Božič se bo poslej posvetil tekmam med posamezniki, Taljat pa trenerskemu poklicu. V polfinale se ni uspelo prebiti kanuistki Lei Novak, medtem ko bosta v soboto znova na startu Nina Bizjak in Alja Kozorog, ki sta si polfinale zagotovili z današnjo uspešno drugo vožnjo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.