Drugi športi

Kauzer in Savšek zanesljivo v polfinale

London, 29. 07. 2012 19.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska slalomista na divjih vodah, kajakaš Peter Kauzer in kanuist Benjamin Savšek, sta se zanesljivo prebila v polfinale olimpijske preizkušnje. Hrastničan je pred dogodkom napovedal bitko za zlato odličje.

Slovenska slalomista na divjih vodah, kajakaš Peter Kauzer in kanuist Benjamin Savšek, sta uspešno začela olimpijsko preizkušnjo. Oba sta se prebila v polfinale. Kauzer je med kajakaši v kvalifikacijah osvojil peto mesto, Savšek pa med kanuisti drugo. Hrastničan, ki napoveduje lov na zlato kolajno, je v prvi vožnji z enim dotikom dosegel deveti čas, v drugo pa je odveslal brez dotika in imel skupno peti (v drugi vožnji četrti) čas. V sredin polfinale se je prebilo 15 tekmovalcev, najhitrejši med njimi pa je bil Nemec Hannes Aigner, ki je v drugi kvalifikacijski vožnji veslal sanjsko in za več kot tri sekunde in pol ugnal vso konkurenco.

Peter Kauzer
Peter Kauzer FOTO: STA

V divjevodaškem centru v Lee Valleyju pa se je izkazal tudi Savšek, ki si je polfinale zagotovil že s prvo kvalifikacijsko vožnjo, v kateri je bil najhitrejši. V drugi pa se je Savšku nastop popolnoma ponesrečil, prislužil si je kar 110 kazenskih sekund, a po zaslugi odlične prve vožnje njegov nastop v torkovem polfinalu, kamor se je uvrstilo 12 kanuistov, ni bil vprašljiv. Najhitrejši v kvalifikacijah je bil sloviti Slovak Michal Martikan, dvakratni olimpijski prvak, tudi branilec naslova, ki je Slovenca ugnal za 27 stotink sekunde.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zband
29. 07. 2012 19.57
+15
bravo naše dva