Drugi športi

Katarski šejki gradijo rokometni imperij

Pariz, 28. 06. 2012 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši Paris Handballa bodo skušali v novem tekmovalnem letu ogroziti prvaka Montpellier, katarski lastniki pa želijo v kar najkrajšem času zgraditi rokometno zasedbo, ki bi z leti 'vladala' Evropi.

Francoski rokometni klub Paris Handball, kjer si kruh služi tudi Slovenec Rok Praznik, dobiva zvezdniško podobo. Takoj zatem, ko so si Parižani zagotovili obstanek med prvoligaško elito, so v zgodbo vstopili katarski šejki, prve okrepitve pa so že znane. Po desetih sezonah v Španiji se v domovino vrača Didier Dinart, najverjetneje prihaja desnokrilni igralec Luc Abalo, Srb Mladen Bojinović, Antonio Garcia in Islandec Gunnarson so že v francoski prestolnici, vodstvo kluba pa je nazadnje sklenilo pogodbo še s hrvaškim desnim zunanjim igralcem Markom Kopljarjem.

Rok Praznik se je v Pariz preselil lani in s klubom sklenil dveletno pogodbo.
Rok Praznik se je v Pariz preselil lani in s klubom sklenil dveletno pogodbo. FOTO: Črt Butul

Omenjeni se je z izjemnimi predstavami na zadnjem evropskem prvenstvu v Srbiji zavihtel med člane najboljše postave prvenstva stare celine, neuradno pa naj bi vodstvo kluba zanj brez večjih težav odštelo nekaj 100 tisoč evrov. Že prihodnjo sezono naj bi bila zasedba še bolj zvezdniška, tudi v letošnjem poletnem prestopnem roku pa so evre rezervirali za nekatere superzvezdnike svetovnega rokometa. Koga vse bo premamil vonj katarskih evrov, še ni znano, med željami velikodušnih lastnikov kluba, ki želijo z leti popeljati klub na vrh Evrope, pa je tudi Ivano Balić.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.