Drugi športi

Kata slavila med dvojicami v Sydneyju

Sydney, 11. 01. 2013 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Teniška reprezentantka Katarina Srebotnik je v finalu teniškega turnirja serije WTA v Sydneyju skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo s 6:3 in 6:4 po uri in 14 minutah premagala prvi nosilki, Italijanki Roberto Vinci in Saro Errani.

Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik FOTO: Damjan Žibert

Pred tem je v finalu posameznic na tem turnirju z nagradnim skladom 690.000 ameriških dolarjev prva nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska povsem dotolkla Slovakinjo Dominiko Cibulkovo. Po uri in dveh minutah je zmagala s 6:0 in 6:0.

"Sydney je očitno moje srečno mesto, saj sem tu že tretjič zapored zaigrala v finalu, z današnjo lovoriko pa sem drugič zapored dvignila zmagovalni pokal. Z Nadjo sva se odlično ujeli in takoj na prvem turnirju prikazali vrhunsko formo, saj v nobenem dvoboju nisva izgubili niti niza. Tudi žreb sva imeli zelo zahteven vse od prvega kroga naprej in zmagi nad prvima in drugima nosilkama dajeta celotnemu uspehu še dodatno vrednost," je po uspehu na peti celini dejala Srebotnikova.

"Priprave na odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu se ne bi mogle bolje končati. Z Nadjo bova naredili vse, da nanizava dobre igre tudi na prvem grand slamu sezone. Ni skrivnost, da želiva poseči po najvišjih mestih, vendar je treba ostati skromen in igrati vsako tekmo posebej, saj je veliko dobrih parov," je dodala najboljša slovenska igralka dvojic in sklenila: "Osvojen turnir mi daje tudi potrditev, da je bila lanska sezona le manjši spodrsljaj, ki se lahko vsakomur pripeti in upam, da bo leto 2013 moje leto, ko bom zopet lahko posegla po samem vrhu."

Izid:

Srebotnik/Petrova - Vinci/Errani 6:3, 6:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

povrsniste24kur
11. 01. 2013 12.54
-4
ženski tenis je komedija. moški pa tudi dostikrat. predvsem dvojice.