Drugi športi

Kata in Kveta obstali v četrtfinalu

Pariz, 06. 06. 2012 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Teniška igralka Katarina Srebotnik je v četrtfinalu odprtega prvenstva Francije v kategoriji ženskih dvojic v paru s Čehinjo Kveto Peschke izgubila proti češki kombinaciji Andrea Hlavačkova in Lucie Hradecka. Velenjčanka je tako ostala brez polfinala Roland Garrosa.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke nimata več možnosti za osvojitev pariške lovorike ...
Katarina Srebotnik in Kveta Peschke nimata več možnosti za osvojitev pariške lovorike ... FOTO: Reuters

Češka dvojica Andrea Hlavačkova in Lucie Hradecka je dvoboj dobila z izidom 2:1 v nizih, dvoboj, v katerem se je slovensko-češka kombinacija Katarina Srebotnik in Kveta Peschke odločno upirala, pa je trajal dve uri in 36 minut. Najkrajši je bil prvi niz, ki sta ga Čehinji dobili z izidom 6:1 že po 36 minutah, v naslednjem nizu sta se Srebotnikova in Peschkejeva vendarle prebudili in ga dobili z izidom 7:5 po 54 minutah igre, poslednji tretji niz, ki je trajal debelo uro (66 minut), sta po hudem boju dobili Hlavačkova in Hradecka po podaljšani igri s 7:6 (4). Srebotnikova in Peschkejava sta bili na rdečem pesku Roland Garrosa drugi nosilki, njuni tekmici, ki se bosta v polfinalu ženskih dvojic merili s sedmima nosilkama Rusinjama Marijo Kirilenko in Nadjo Petrovo, pa sta peti nosilki tega turnirja. Drugi polfinalni dvoboj ženskih dvojic se bo odvil med špansko kombinacijo Nuria Llagostera Vives/Maria Jose Martinez Sanchez (12) ter italijanskim parom Sara Errani/Roberta Vinci (4).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.