Drugi športi

'Kata' ekspresno končala nastope na OP ZDA

New York, 31. 08. 2012 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najuspešnejša slovenska teniška igralka v dvojicah Katarina Srebotnik je že v prvem krogu končala nastope na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Velenjčanka s prebivališčem v Dubaju je v prvem krogu na US opnu izpadla tako v ženskih kot tudi v mešanih dvojicah.

Po hitrem izpadu med ženskimi dvojicami se je Katarina Srebotnik poslovila tudi v konkurenci mešanih dvojic. S Srbom Nenadom Zimonjićem sta izgubila že v prvem krogu. Boljša je bila ameriška naveza Melanie Oudin-Jack Sock, ki je peta nosilca premagala s 4:6, 6:3 in 15:13. Dvoboj je trajal uro in 28 minut. Srebotnikova in Zimonjić sta servirala štiri ase, Američana pa devet. Srebotnikova in Zimonjić sta se leta 2005 prebila v finale mešanih dvojic US opna, ta naveza pa je že osvojila dva naslova v mešanih dvojica na OP Francije v Roland Garrosu. Srebotnikova ima sicer pet naslovov s turnirjev za grand slam v mešanih dvojicah z različnimi partnerji. Na igriščih Flushing Meadows bo letos ostala brez vidnejše uvrstitve. Srebotnikova je v prvem krogu ženskih dvojic skupaj s Kitajko Jie Zheng, tenisačici sta bili sedmi nosilki, izgubila proti češko-švicarski kombinaciji Eva Birnerova-Romina Oprandi. Srebotnikova je lani skupaj s Čehinjo Kveto Peschke osvojila naslov v Wimbledonu v konkurenci ženskih dvojic, letos sta se tenisačici razšli. Peschkejeva je bila uspešnejša od nekdanje partnerke. Letos je na US opnu združila moči z Nemko Julio Görges, s katero sta preskočili prvo oviro in se prebili v drugi krog. Češko-nemška kombinacija je v prvem krogu premagala japonsko-kanadsko navezo Kimiko Date-Krumm-Aleksandra Wozniak s 6:1, 6:3.

Katarina Srebotnik je izgubila tudi v prvem krogu mešanih dvojic.
Katarina Srebotnik je izgubila tudi v prvem krogu mešanih dvojic. FOTO: Reuters

Novo poglavje v zgodovini slovenskega moškega tenisa pa bi na igriščih Flushing Meadows z morebitno uvrstitvijo v tretji krog lahko spisal 25-letni Kranjčan Grega Žemlja, poslednji Slovenec na US opnu, ki se je preko kvalifikacij uvrstil v glavni del zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, nato pa v uvodnem dvoboju turnirja ugnal brazilskega kvalifikanta Ricarda Mella. Žemlja, 99. igralec na lestvici ATP, se je kot prvi slovenski teniški igralec pri posameznikih prebil v drugi krog OP ZDA. Gorenjec se bo drugem krogu v noči na soboto pomeril z 21-letnim Nemcem Cedricom-Marcelom Stebetom, 97. igralcem na lestvici ATP. Tenisača se na velikih turnirjih doslej še nista srečala, zato pa sta že prekrižala loparja na turnirjih serije futures leta 2008 na Hrvaškem, kjer je bil s 6:2, 6:3 boljši Žemlja. Ob novi zmagi bi Žemlja vpisal zgodovinski uspeh, saj še nobenemu slovenskemu predstavniku na turnirjih velike četverice doslej ni uspel preboj v 3. krog pri posameznikih. V ženski konkurenci so znane vse udeleženke tretjega kroga. Poslavlja se dvakratna zmagovalka Flushing Meadowsa Venus Williams. Američanka je morala v napetem dvoboju premoč priznati Angelique Kerber s 6:2, 5:7, 7:5. Dvoboj je trajal dve uri in 45 minut. Nemka, ki je šesta nosilka turnirja, je bila lani polfinalistka v New Yorku. Williamsova je zadela 43 "winnerjev", a je ob enem napravila kar 60 neizsiljenih napak. "Izgubiti takšen dvoboj ni niti najmanj zabavno, vendar pa je to šport. Nisem igrala dobro, zato sem se samo še borila, da ostanem v igri, ampak nisem našla pravega ravnotežja, saj me lopar nikakor ni ubogal," je po dvoboju povedala starejša od sester Williams, ki se je na igrišča vrnila po daljši odsotnosti zaradi avtoimune bolezni, ki ji pobere vso energijo, zaradi česar se počuti ves čas utrujena. Prvi nosilec turnirja Roger Federer je brez težav premagal Nemca Björna Phaua s 6:2, 6:3, 6:2. Švicarja v tretjem krogu čaka 25. nosilec US opna Španec Fernando Verdasco, ki je premagal rojaka Alberta Ramosa s 7:6, 5:7, 7:6 in 6:4.
 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The_Artifex
31. 08. 2012 18.06
+1
Škoda, odkar je imela poškodbo rame to je že kakšne 3 leta nazaj ni več ista kot prej. Ne najde tiste forme v kakršni je bila pred poškodbo. Pred poškodbo je bila skoraj vedno v finalu dvojic in tudi posamično. Res škoda.
zapi113
02. 09. 2012 10.35
dule100
31. 08. 2012 09.56
+1
Neverjetno ! Ponavadi izpade v polfinalu !