Drugi športi

Kapetan šampionske ekipe Sky zaradi poškodbe na bratovi fantovščini kar eno leto brez kolesa

Cardiff, 09. 08. 2017 11.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luke Rowe je julija s sodelavci pri ekipi Sky pomagal Chrisu Froomu do nove zmage na prestižni dirki Tour de France, poletni premor pa se ni končal po željah Valižana, ki se je huje poškodoval na bratovi fantoviščini.

Kar eno leto bi lahko bil odsoten Luke Rowe, potem ko si je med raftanjem na divjih vodah zlomil nogo. Valižan bo ta teden prestal že drugo operacijo, morda bo potreboval tudi tretjo, potem ko si je na Češkem zlomil tibio in fibulo. Nesrečni Otočan se je poškodoval na bratovi fantovščini in naj bi se vrnil enkrat naslednje leto. "Po Touru sem ekipi povedal, da grem na bratovo fantovščino. Saj nisem visel s kakšne strehe pijan, toda le ena oseba je kriva za vse skupaj, voda povsem očitno ni bila dovolj globoka za skok v vodo, a zdaj je lahko govoriti. Ostali so prav tako skočili v vodo brez težav, jaz pa sem zadel v skalo," se je v pogovoru za BBC Wales Sport branil Rowe. Kapetan ekipe Sky, ki je slavila novo zmago na letošnjem Touru po zaslugi Južnoafričana Christopherja Frooma, se je poškodoval že na prvi etapi, ko si je zlomi rebro, a vseeno pogumno odpeljal dirko do konca. 

Rowe (v ospredju) z nosilcem rumene majice in zmagovalcem letošnje dirke po Franciji Chrisom Froomom.
Rowe (v ospredju) z nosilcem rumene majice in zmagovalcem letošnje dirke po Franciji Chrisom Froomom. FOTO: AP

"Takoj sem vedel, kako resno je, bolečina je bila neznosna, kar nekaj zlomljenih kosti imam," je še povedal Rowe. "Takoj, ko sem padel v vodo in zadel skale spodaj, sem vedel, da je noga zlomljena, takrat je bilo treba le kar se da hitro priti iz vode in v reševalno vozilo. Takoj veš. V karieri sem si že zlomil nekaj kosti. 99 odstotkov primerov zavzemajo moji padci s kolesa! Zato so bile okoliščine malce čudne, toda bolečina je povsem enaka." Rowe je še zatrdil, da v nobenem primeru fantovščine ni bil pripravljen izpustiti: "Kolesarstvo je ogromen del mojega življenja, a ni vse moje življenje. To je bil umirjen del sezone, niti slučajno en bi izpustil bratove fantovščine."

Drugouvrščeni kolesar z evropskega prvenstva leta 2008 zdaj že ve, da čez sedem tednov na poroki ne bo glavni na plesišču, priznava pa, da ga čaka dolga pot. "Glede na uspeh operacije bomo videli, če bodo potrebni še dodatni posegi. Nato sledi rehabilitacija in dolga pot nazaj, res bo dolga pot. To je trenutek kariere, ko si s hrbtom postavljen pred steno, ko moraš res zavihati rokave. Čaka me napornih nekaj mesecev in lahko bi trajalo od devet do dvanajst mesecev, to je realistična ocena. Ne bom se predal, želim se vrniti na raven, na kateri sem bil," je sklenil Rowe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

notrajnc05
09. 08. 2017 17.41
+1
Mater vam indijansko.... Pa kakšen zmazek od članka je to?????
Bravo7
09. 08. 2017 16.17
+4
A zdej je Froome že južnoafričan al kaj,usaj poguglite če ne veste ka ni tok težko