Drugi športi

Kanuist Savšek za las zgrešil stopničke v Španiji

Seu d'Urgell, 02. 08. 2014 15.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V španskem La Seu d'Urgellu, kjer ta konec tedna na tekmi svetovnega pokala nastopajo kajakaši in kanuisti na divjih vodah, je Slovenija prvi dan finalnih odločitev imela dva predstavnika, kanuista Benjamina Savška in Jureta Lenarčiča. Savšek je končal na četrtem mestu, Lenarčič je bil sedmi.

Benjamin Savšek je poskrbel za novo odlično uvrstitev v letošnji sezoni tekem za svetovni pokal. Po četrtem mestu v Londonu, zmagi v Tacnu in tretjem mestu v Pragi je prišel še do četrtega mesta, s tem pa tudi ohranja položaj med najboljšimi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Pred tekmo v La Seu d'Urgellu je bil namreč uvrščen na drugo mesto, z devetimi točkami zaostanka za Slovakom Michalom Martikanom. Tudi po četrti tekmi Savšek ostaja na tem položaju, odločala pa bo zadnja tekma v Augsburgu, saj je še kar nekaj tekmovalcev v igri za skupno zmago v svetovnem pokalu. Na reki Segre je bil najboljši slovenski kanuist zadnjih sezon znova blizu kolajne, saj so se pred njim zvrstili le trije tekmovalci. To je uspelo slovaškim reprezentantom Alexandru Slafkovskemu, Mateju Benušu in Michalu Martikanu.

Benjamin Savšek
Benjamin Savšek FOTO: Miro Majcen

"Imel sem občutek, da sem dobro dirkal, ko sem prišel v cilj, pa se je očitno dalo še veliko boljše. Na koncu sem osvojil nehvaležno četrto mesto, ampak sem zadovoljen, da sem v skupnem seštevku blizu cilja, ki sem si ga zastavil. Upam, da mi bo šlo dobro tudi v Augsburgu in da se bom lahko veselil v skupnem seštevku," je povedal Savšek. V finalu je veslal tudi njegov klubski kolega Jure Lenarčič, ki je možnost nastopa v Španiji dobil po tem, ko se je Luka Božič odločil, da na četrti tekmi ne bo nastopil in se na svetovno prvenstvo pripravlja doma. "Cilj je bil finale, ki sem ga izpolnil, tako da sem že s tem zadovoljen. Finalna vožnja ni bila slaba, škoda dotika, ki sem ga naredil povsem po neumnosti. To je edina tekma svetovnega pokala, na kateri sem imel letos možnost nastopiti, uvrstil sem se v finale in na koncu zasedel sedmo mesto. Ne smem biti razočaran oziroma sem zelo zadovoljen," je po tekmi z zadovoljstvom povedal Lenarčič.

Precej drugačne volje je bil po končanem polfinalnem nastopu Anže Berčič. Zmagovalec lanskoletne tekme svetovnega pokala na tem prizorišču je zaostal za svoji pričakovanji in bil 18., kar je pomenilo, da je ostal brez finalnega nastopa. Brez tega sta ostala tudi oba polfinalista med kajakaši. Simon Brus, zmagovalec petkovih kvalifikacij, je zgrešil pravo linijo in zapeljal na skalo, osvojil je končno 32. mesto. Nekaj mest za njim je tekmovanje sklenil tudi Martin Albreht, ki je bil 38.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.