Drugi športi

VIDEO: Nemec Mayer je zmagovalec portoroškega challengerja

Portorož, 13. 08. 2016 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./J.K./STA
Komentarji
0

Po slovesu Grege Žemlje je finale turnirja serije challenger Tilia Slovenia Open v Portorožu prvič brez slovenskega predstavnika. Za naslov prvaka sta se pomerila Nemec Florian Mayer in Rus Daniil Medvedev. Nemec je upravičil vlogo favorita in z 2:0 v nizih osvojil turnirski naslov.

Finale turnirja serije challenger Tilia Slovenia Open z nagradnim skladom 42.500 evrov je bilo v znamenju rusko-nemškega obračuna. V Portorožu je finale prvič minil brez slovenskega predstavnika. Od treh slovenskih teniških igralcev je najdlje prišel Grega Žemlja, ki pa je moral v sobotnem polfinalu priznati premoč najvišje rangiranemu igralcu na turnirju, Nemcu Florianu Mayerju, ki je zmagal s prepričljivih 6:2, 6:2.

Žemlja je od petih Slovencev v glavnem žrebu kot omenjeno prišel do polfinala, Sven Lah in Tom Kočevar Dešman sta se poslovila v uvodnem krogu, Blaž Kavčič in Blaž Rola pa sta nesrečno izgubila v drugem.

Mayer se je v finalu pomeril z Rusom Daniilom Medvedevom, ki je v polfinalu s 6:7, 6:2 in 6:4 ugnal sedmopostavljenega rojaka Aleksandra Kudrajčeva. V vlogi favorita je bil 32-letni in 190 centimetrov visoki Nemec. Leta 2011 je bil že na 18. mestu na lestvici ATP. Po povratku zaradi poškodbe stegenske mišice je pred slabima dvema mesecema zmagal na turnirju ATP serije 500 v Halleju. Trenutno je na 94. mestu svetovne teniške lestvice, njegov ruski tekmec pa je na 171. mestu ATP lestvice. Ruski igralec ima komaj 20 let, meri pa kar 198 centimetrov, v profesionalni karieri pa še nima odmevnejšega rezultata.

Mayer (na fotografiji) je v Portorožu upravičil naziv prvega nosilca in prvega favorita.
Mayer (na fotografiji) je v Portorožu upravičil naziv prvega nosilca in prvega favorita. FOTO: AP

Mayer je v prvem nizu upravičil vlogo favorita. Izid je bil takoj na začetku še izenačen na 1:1, nato pa je Nemec dobil vse preostale igre prvega niza in zanesljivo povedel z 1:0. Za niz je potreboval le 27 minut, izid je bil kar 6:1. Tudi v drugem nizu je bil izid na začetku izenačen (1:1), vsak od tekmecev je dobil svoj servis na začetku niza. Nato je šlo po Mayerjevih načrtih, odvzel je servis mlademu Rusu in povedel s 3:1. To je bil začetek konca za Medvedeva, saj je Nemec zanesljivo in rutinirano še povečal prednost in zanesljivo dobil še drugi niz (6:2) in v slabi uri igre postal zmagovalec portoroškega challengerja.  Za Nemca je to dvanajsti naslov na turnirjih challenger. Za zmago je prejel dobrih 6000 evrov ter 80 točk, ki ga bodo na novi razpredelnici ATP pripeljale okoli 70. mesta.

"Odlično se počutim tu v Portorožu. Prvič sem bil tukaj pred petnajstimi leti, ko sem se s trenerjem pripravljal za nastop na turnirju v Umagu, drugič pa letos spomladi, ko sem vašo obalo obiskal v družbi prijateljev. Zelo lep občutek je zmagati, še posebej po vseh težavah, ki sem jih imel v preteklosti. Čeprav rezultat kaže na gladko zmago, pa ni bilo povsem tako. Vsak finale je po svoje zahteven, a tokrat sem bil odlično pripravljen. Čestitati moram tudi tekmecu, ki je še mlad in ima pred seboj lepo prihodnost," je po zmagi dejal 32-letni Mayer.

Mayer je četrti zmagovalec Tilia Slovenia Opna. 2013 je slavil Grega Žemlja, naslednje leto je bil najboljši Blaž Kavčič, lani pa Italijan Luca Vanni.

Izid: 
Florian Mayer (Nem/1) - Daniil Medvedev (Rus) 6:1, 6:2

Tilia Open Portorož - 2
Tilia Open Portorož - 2 FOTO:
Tilia Open Portorož - 3
Tilia Open Portorož - 3 FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.