Drugi športi

Kamenica: SEHA? Mislim, da je to nuja!

Varaždin, 03. 04. 2016 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji trener ugaslih Prul 67 in Celja Pivovarne Laško Kasim Kamenica je prepričan, da slovenski klubi morajo vstopiti v regionalno ligo SEHA, saj potrebujejo kakovostne dvoboje, ki so magnet za gledalce.

"Jaz sem bil prvi med Slovenci, ki je s klubom igral ligo SEHA,“ je malo v šali, malo zares dejal nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance in trener propadlih Prul ter Celja Pivovarne Laško Kasim Kamenica, ko sva se srečala v Varaždinu. Osrednja tema pogovora je bila, kakopak, regionalna liga, v kateri sta tako Celje Pivovarna Laško kot tudi velenjsko Gorenje že bila. Vse do podpisa pogodbe o sodelovanju, kjer je vedno znova šlo nekaj narobe. V zadnjem primeru so bila težava finance, saj bi morala najboljša slovenska rokometna predstavnika na zemljevidu Evrope plačati nepričakovano visoko pristopnino. Končalo se je torej s tistim rekom 'veliko pompa za nič'! A zdi se, da bo po koncu letošnjega tekmovalnega leta drugače. Da bosta najboljša slovenska kluba namesto državnega prvenstva igrala ligo SEHA, med slovensko elito pa zaigrala šele v končnici.

Igralcem je že pred prihodom na teren 'vroče'.
Igralcem je že pred prihodom na teren 'vroče'. FOTO: SEHA

"Mislim, da je to nujno. Oba potrebujeta močne dvoboje in tu jih bosta imela. Gostovanja še zdaleč niso enostavna, četudi ti nasproti stoji na papirju premagljiv tekmec. Potem so tu še klubi, ki vsako leto krojijo razplet Lige prvakov in hitro ugotoviš, da je to tisto, o čemer klubi sanjajo. Torej močne tekme, na katerih se lahko kalijo mladi igralci,“ pravi popularni Kameni, ki je danes kot trener aktiven v Turčiji. A v vsakem primeru utegne biti težava, da bo manj časa za kakovostne treninge, saj klubi v članskem pogonu nimajo 30 igralcev, da bi lahko razporejali moči, po drugi strani pa priložnost, da tisti, ki trkajo na vrata članskega moštva, nekoliko prej oblečejo dres prve ekipe.

Realni sta dve tekmovanji
Čeprav še ni nič podpisanega, zdi pa se, da je dogovor slovenskih klubov in vodstva tekmovanja zelo blizu, je jasno, da odločitev ni le v rokah dveh akterjev. Zelo pomembno bo stališče zdrušenja rokometnih prvoligašev, saj domače prvenstvo brez najboljših slovenskih klubov pač izgubi na vrednosti. "Nerealno je pričakovati, da bi klub, ki bo igral SEHA, igral še domače prvenstvo in eno izmed evropskih tekmovanj. Tega ne zmorejo niti največji klubi v Evropi,“ dodaja Kamenica.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
03. 04. 2016 19.19
Zal je to nuja.
Iniesta
03. 04. 2016 11.19
SEHA je najbolj kvalitetno tekmovanje v regiji. Poglejte samo katere ekipe so se uvrstile ne final four v Varazdinu ... Veszprem, Vardar, Zagreb in Brest Meskov. Tri ekipe od teh so v cetrtfinalu LP, ena bo pa sigurno sla na FF v Keln ...