Drugi športi

Kako dolgo še s Kasalom in Pešićem?

Celje, 26. 11. 2014 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem, ko so rokometaši Celja Pivovarne Laško z mislimi pri naslednjem evropskem tekmecu Vardarju, bo moralo vodstvo kluba počasi razmišljati o sestavi igralske križanke za naslednjo sezono. Posameznikom se pogodba izteka, nekateri se (zaenkrat) niso pokazali, kot okrepitve.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so z zmago nad Rhein Neckar Löwnom naredili pomemben korak v borbi za četrto mesto v skupini C lige prvakov. Če bi jim uspel podvig v Skopju bi se predsezonskemu cilju še bolj približali, najpomembnejša oz. tekma leta, kot so jo poimenovali v klubu, pa bo tista s francoskim Montpellierjem. In po razpletu le te bo morala biti zelo aktivna uprava, ki se trudi zagotavljati vse potrebno, da bi lahko igralci razmišljali le o rokometu.

Ivan Slišković naj bi podaljšal sodelovanje s Celjani, a le če ne prejme ponudbe katerega izmed najboljših klubov v Evropi.
Ivan Slišković naj bi podaljšal sodelovanje s Celjani, a le če ne prejme ponudbe katerega izmed najboljših klubov v Evropi. FOTO: Damjan Žibert

Najverjetneje bo potrebna temeljita analiza, predvsem pa pogovor s strokovnim štabom in temeljit pregled stanja v moštvu. Drugače povedano – vodilni se bodo morali skupaj s stroko odločiti, kdo je upravičil njihovo zaupanje in komu se bo potrebno zahvaliti oz. ga zadržati ob znižanju pogodbe. Med tistimi, ki vsaj zaenkrat nista prepričala, sta zanesljivo levi zunanji igralec Michal Kasal in krožni napadalec Živan Pešić. Če sta imela dovolj časa za vključitev v sistem, ki ga goji Celje, bo morala razmisliti stroka, a zanesljivo Čeh v celjski zasedbi ni okrepitev.

Ima 'top v roki', a ga premalo koristi oz. ga ne izkorišča, toliko, kot bi ga lahko. Pešić je igralec, ki lahko zadovoljivo igra na nivoju državnega prvenstva, na evropskih dvobojih pa je dobil drobtinice.

Slišković daleč od Veszprema?
Nobena skrivnost ni, da si je Ivan Slišković pri Celju Pivovarni Laško ustvaril ime, se zavihtel med bolj iskane leve zunanje igralce, najbolj pa si ga želi madžarski Veszprem. A do realizacije dogovora je še daleč. V Celju si želijo podaljašnja sodelovanja z njim, a vprašanje kako zelo dolgo bodo še tolerirali njegove 'najstniške' muhe. Neuradno naj bi bil pripravljen ostati, a le v primeru, če ne dobi boljše ponudbe, kar pa za vodstvo, v obdobju, ko sestavljajo ekipo, en more biti sprejemljivo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.