Drugi športi

Kaj vse so počele zvezde MMA, preden so zaslovele v oktagonu? 'Notorious' McGregor delal kot vodoinštalater

Ljubljana, 19. 12. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Niso se vsi zvezdniki MMA rodili v oktagonu, številni so se v začetku svojega življenja ukvarjali s povsem običajnimi poklici, vse od učenja razrednega pouka pa do tapetništva in reševanja življenj. Nekateri so sčasoma kariero opustili, spet drugi so jo tako vzljubili, da tudi danes še najdejo čas za svoj primarni poklic.

Stipe Miočić še danes rad priskoči na pomoč drugim, le v oktagonu se ne pusti zmesti.
Stipe Miočić še danes rad priskoči na pomoč drugim, le v oktagonu se ne pusti zmesti. FOTO: AP
Borbe MMA ste si lahko v soboto ogledali tudi na VOYO, kjer smo spremljali zagrebški spektakel FFC 27. Posnetke si lahko skupaj s komentarji naših strokovnih sodelavcev Mirana Fabjana, Mirka Vorkapića in Primoža Vrbinca še vedno ogledate na VOYO. Pogovarjali smo se tudi s trenerjem Connorja McGregorja Johnom Kavanaghom.
UFC prvak v težki kategoriji Stipe Miočić, ki je se ga drži vzdevek "The Firefighter" je izven oktagona povsem druga oseba. Tisti, ki ga poznajo pravijo, da je vedno pripravljen priskočiti na pomoč šibkim in pomoči potrebnim. Kljub slavi, ki so mu jo prinesle lovorike je ostal povsem skromen, še danes pa se drži stran od glamuroznih zabav in rajši pomaga lokalnim gasilcem, kadar mu kariera to omogoča. "The Mighty Mouse" Demetrious Johnson je dolgo časa vozil viličarja, tudi v času profesionalne kariere. Trener ga je dolgo časa prepričeval naj opusti posel, vendar je Američan potreboval kar nekaj časa, da se je odločil za ta usodni korak. Bal se je namreč, da nikoli ne bo dosegel forme vrhunskega borca, ki bi mu zagotovila varnost v življenju.

Georges St. Pierre
je odraščal v kanadskem Quebecu, v revni družini in prav neverjetno si je danes zamišljati, da je eden izmed najboljših borcev v zgodbi UFC-ja nekoč pomagal pri odvozu smeti. Kot je sicer pojasnil 35-letnik, je to počel le v rani mladosti in sicer v obdobju petih mesecev, kljub temu pa se je tudi takrat marsičesa naučil. Njegovo življenje se je sicer po tej izkušnji povsem zasukalo, kar je samo dokaz, kako nepredvidljivo je. To je na lastni koži občutila tudi legenda elitne MMA organizacije Michael Bisping, ki sicer ni pretirano blestel v šoli, pa tudi o šolanju na univerzi ni pretirano razmišljal. Zato pa se je ukvarjal s tapetarstvom, polaganjem ploščic, barval fasade in razvažal pošto. Nekoč je priznal, da ni točno vedel, kaj bi počel v življenju, vse dokler ni postal profesionalni borec. MMA pa je življenje spremenila tudi Andersonu Silvi, ki je dolgo časa delala kot tiskovni predstavnik verige za hitro prehrano McDonald's, še danes pa je velik oboževalec hamburgerjev.

Namesto nasprotnikov je Conor McGregor včasih polagal cevi.
Namesto nasprotnikov je Conor McGregor včasih polagal cevi. FOTO: AP

Pozabite na luksuzne avtomobile in razkošne vile, še pred leti se je Conor McGregor bavil z vodoinštalaterstvom, ki je na Irskem precej bolj cenjeno kot morda pri nas. Nekega deževnega dne pa je doživel razsvetljenje in ko je prišel domov se je odločil, da bo svoj posel opustil ter se posvetil svobodni borbi, s trudom in delom pa je prišel do trofej in zmagoslavja znotraj oktagona. Medtem, ko se je zloglasni "Notorious" ukvarjal s cevmi, pa je Paulo Thiago skrbel za red in mir na ulicah brazilske favele. Kot član B. O. P. E., specialne policijske enote, je hodil po tanki liniji med življenjem in smrtjo, čeprav še danes s ponosom pojasni, da je bil v to službo poklican. Prav zaradi tega je tudi danes član specialne enote vojne policije v Riu de Janeiru. Morda to le ni tako nenavaden poklic za borca, vsekakor pa se zdi skorajda neverjetno, da bi hrabri in zmage željni možje lahko delali tudi kot pedagogi in se ukvarjali s poučevanjem otrok. Pa vendarle ‒ Roy Nelson je bil dolga leta učitelj, ki je poučeval otroke v tretjem in četrtem razredu osnovne šole.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Našvasan_zob
19. 12. 2016 10.25
+2
Rich Franklin je bil učitelj matematike..
Našvasan_zob
19. 12. 2016 10.54
+2
Forest Griffin je bil policist...Amir Sadollah je bil medicinski tehnik..