Drugi športi

Kadrovski cunami v celjskem rokometnem klubu?

Celje, 21. 07. 2009 11.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po seji nadzornega sveta Pivovarne Laško (neuradno v četrtek) naj bi bilo več znanega tudi o prihodnosti rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.

Dušan Zorko (levo - označen) je najresnejši kandidat za predsednika kluba.
Dušan Zorko (levo - označen) je najresnejši kandidat za predsednika kluba. FOTO: Damjan Žibert

Medtem ko širša slovenska gospodarska javnost (in tudi tuja) mrzlično pričakuje sejo nadzornega sveta Pivovarne Laško ter zaključek le-te, ko naj bi bilo znano tudi, kakšna bo usoda pivovarskega barona Boška Šrota, so v čakanju tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško. V kolikor se bo od krmila največje slovenske pivovarne poslovil Šrot, bo potemtakem zapustil tudi predsedniško funkcijo rokometnega kluba. Najresnejši kandidat za nasledstvo tega odgovornega položaja, na katerem je bil z naskokom debelo zadnje desetletje najuspešnejši Tone Turnšek, je predsednik uprave Pivovarne Union Dušan Zorko.

Prav slednji je vodil najpomembnejše pogovore s povratniki (Aleš Pajovič, Uroš Zorman, Renato Vugrinec in še kdo) in javno znano je, da gre za zelo sposobnega človeka, ki je že dolga leta na takšen ali drugačen način prisoten v slovenskem športnem prostoru. Zaradi primera Miha Žvižej, ki mu na Rokometni zvezi Slovenije (oddelku Arbitražna komisija) še ni videti konca, je denimo odstopil z mesta člana predsedstva RZS in bi bil v prihodnje zagotovo najprimernejši član za to mesto. Hkrati je tudi član upravnega odbora celjskega kluba, tako da dejansko situacijo v klubu pozna in posebnega časa za privajanje ne bi potreboval.

Legenda celjskega rokometnega kluba Roman Pungartnik je pred dnevi prevzel mesto direktorja moške reprezentance.
Legenda celjskega rokometnega kluba Roman Pungartnik je pred dnevi prevzel mesto direktorja moške reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

Zorko je namreč začel vodeti pogovore z igralci, ko so mnogi opazili, da direktor Mijo Zorko stvari ni imel več pod nadzorom. Tako sta denimo, tudi zaradi njega, klub zapustila krožna napadalca Renato Sulić (MKB Veszprem) in Luka Ščurek (BM Valladolid), trener pa nima za novo tekmovalno sezono, zaradi tega niti dveh krožnih napadalcev. Miha Gorenšek je namreč v zadnjih sezonah več časa prebil na položaju levega krila, za igranje na najvišjem nivoju pa je potrebno imeti vsaj dva kakovostna igralca na črti. Tudi Mijo Zorko naj bi se v primeru kadrovskih zamenjav znašel zunaj klubskega ustroja, kot najresnejši kandidat za njegovo mesto pa je v rokometnih krogih najviše 'kotira' novi direktor slovenske moške rokometne reprezentance Roman Pungartnik.

Serdarušič zamenjava za Tislja?

Zvonimir Serdarušič je najresnejši kandidat za mesto šefa celjske stroke.
Zvonimir Serdarušič je najresnejši kandidat za mesto šefa celjske stroke. FOTO: Damjan Žibert

Upravni odbor rumeno-zelenega rokometnega kluba še ni pozabil katastrofalne lanske sezone, ko je ekipa v enem tekmovalnem letu doživela toliko porazov kot v zadnjih treh sezonah skupaj. Če drži pravilo, da 'ko se zmaguje, slavi celotna ekipa, ko nastopijo porazi, pa je zanje v prvi vrsti odgovoren trener', potem bi lahko v kratkem dočakali tudi menjavo Toneta Tislja. Nekdanji slovenski selektor je že pred časom dejal, da v kolikor je on krivec za skromne dosežke lahko odstopi, najverjetneje pa uprava čaka na kvalifikacijski turnir Lige prvakov. V kolikor se v Leonu ekipi ne uspe uvrstiti v najelitnejše klubsko tekmovanje utegne priti do trenerjeve zamenjave, rokometni poznavalci pa so prepričani, da se bo ta zgodila še pred sezono. Očitno se tega zaveda tudi Tiselj, ki denimo igralcev do danes (podatki so od 10. ure zjutraj) ni obvestil, kdaj in kje bo ekipa opravila prvi trening. Morebiti bo vabilo na trening poslal kakšen drugi trener, Zvonimir Serdarušić denimo, ki v rokometnih krogih velja za prvega kandidata za novega šefa celjske stroke. V kolikor se zgodba tako zavrti, pa bo morala svoj pristaviti Celjanom nenaklonjena zveza. Razjasniti je potrebno namreč ali je lahko selektor trener kluba in ali je lahko direktor reprezentance, direktor kluba. Če je lahko predsednik RZS Franjo Bobinac, predsednik rokometnega kluba Velenje, potem to ne bi smela biti posebna težava.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

david68
23. 07. 2009 18.54
Ja konec Šrota konec porazov rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.
gogi_
21. 07. 2009 23.33
en kup ponaredkov in bleferjev,tako kot so poslovneži tako so športni navdušenci.ko je denar so in ko zavozijo pa nikjer nobenga.škoda da so potopili res uspešen evropski klub ki je leta nabiral čast in slavo,potem pa so jo teli kvazimanagerji zafurali v treh letih.žalostno kaj je sposoben narediti en pohlep.upam da se vrnejo na pota stare slave.
odbogaposlan
21. 07. 2009 18.16
Kam gre naš Štor, tam vse zagoni!
bojler007
21. 07. 2009 13.20
Mega...dej dobr poglej kaj pise in kdo je oznacen v kvadratku!!!
Iker20
21. 07. 2009 12.37
tisto levo ni noben dušan zorec ampak je franjo bobinac!